spot_imgspot_img

2022 start overwegend zonnig en zeer zacht

Ook gisteren werden er weer warmterecords verbroken door de uitzonderlijk hoge temperaturen. Ook vandaag zal dit weer het geval zijn, want de temperaturen zullen weer gaan stijgen tot boven 13°C.

Plaats voor de zon en minder wind

In tegenstelling tot de vorige twee zeer zachte dagen zal er vandaag meer plaats zijn voor opklaringen en zonneschijn en ook de windsterkte zal lager liggen. Deze factoren dragen bij aan een hogere gevoelstemperatuur. In de voormiddag is het op de meeste plaatsen nog bewolkt met temperaturen rond 10-12°C. Tegen de middag komen er meer opklaringen opzetten uit het zuidwesten, al blijft er de hele dag wel een laag hoge bewolking aanwezig. De zon zal echter nog wel deels door die bewolking kunnen schijnen. Er staat een lichte tot matige zuidenwind. ‘S namiddags worden de opklaringen numerieker, de temperaturen kunnen stijgen tot 13°C, mogelijks zelfs weer 15°C in het zuiden van Nederland. Al bij al dus een vrij lenteachtige eerste dag van het nieuwe jaar.

Vanaf morgen neemt de bewolking weer de overhand, maar de kansen op wat opklaringen blijven ook aanwezig. De temperaturen moeten stilaan inboeten. Tegen volgende week woensdag liggen de temperaturen overdag om en nabij 6°C. De neerslagkansen nemen ook sterk toe vanaf morgen, en de relatief stevige wind blijft aanwezig.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
lichte regen
14.3 ° C
14.6 °
13.9 °
92 %
7.4kmh
100 %
wo
16 °
do
17 °
vr
18 °
za
16 °
zo
16 °
spot_imgspot_img