spot_imgspot_img

Aan de Noordoostzijde van Rijen komt een mooie groene woonwijk

In het Noordoosten van Rijen verrijst binnenkort een prachtige groene woonwijk, bekend als “Tussen de Leijen”. Deze buurt zal bestaan uit ongeveer 375 grondgebonden woningen, waaronder rijwoningen, twee-onder-één-kap woningen en vrijstaande woningen. De indeling van het gebied zal harmoniëren met de bestaande waterstructuur, waarbij het gebied in vier woonbuurten wordt verdeeld. Elke buurt wordt omringd door een centraal groen hof, waardoor vrijwel alle woningen grenzen aan een groene oase.

Sfeervol en eigenzinnig

“Tussen de Leijen” wordt een aantrekkelijke en gevarieerde woonomgeving met een tijdloos karakter. De kernwaarden van deze nieuwe buurt zijn geworteld in een dorpsgevoel, rust, ruimte, groen en het bevorderen van biodiversiteit. Er zal speciale aandacht zijn voor de behoeften van kinderen, met voldoende speelruimte en ontmoetingsmogelijkheden.

Groen en waterrijk

De wijk zal worden ingericht met duurzaam groen, waardoor het een ideale plek wordt om te ontmoeten, te wandelen, te spelen en te wonen. Een groene rand met diverse natuurlijke elementen, waterpartijen en groen, wordt aangelegd tussen de nieuwe en bestaande woningen ten westen van het gebied. Daarnaast zullen groene stroken met wandelpaden en waterpartijen tussen de vier woonbuurten worden aangelegd, die zich uitstrekken tot aan de randen van het gebied. Het hart van elke woonbuurt wordt gemarkeerd door een groen hof of park, waardoor groen altijd dichtbij is.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
7.3 ° C
7.9 °
6.7 °
80 %
9.7kmh
99 %
vr
8 °
za
7 °
zo
7 °
ma
6 °
di
10 °
spot_imgspot_img