Aanhoudend winderig met stijgende temperaturen

De depressiekern Corrie die gisteren net ten noorden van Nederland langs trok heeft voor hoge windsnelheden gezorgd. Lokaal aan de Kust kwam de gemiddelde windsnelheid over en uur uit op 9 beaufort, dat betekend dus dat het regionaal om een storm ging. Ook vandaag blijft de wind stevig in het zadel.

Veel bewolking met regen rond de middag

De dag start op alle plaatsen bewolkt. De temperaturen liggen vanochtend 2-3°C in het binnenland, maar die zullen in de loop van de dag flink gaan stijgen onder de invloed van een stevige westelijke wind. Vooral in het westen is er vanochtend al wat lichte neerslag mogelijk. Die neerslag breidt zich in de loop van de voormiddag uit naar de rest van het land. Vanaf de middag wordt het vanaf het westen terug droger. In de late namiddag komen er wat opklaringen binnen vanuit het westen. De temperaturen stijgen naar zo’n 9°C. En vooral ‘s namiddags in het noorden veel wind, met windstoten tot 80km/h.

Morgen overwegend bewolkt met kans op wat lichte regen. De maxima zullen gelijkaardig zijn met vandaag. Het blijft de komende tijd licht wisselvallig met vooral in de nacht naar vrijdag en zondag overdag neerslag. De temperaturen liggen iets boven normaal, meestal maxima tussen 6°C en 8°C.