spot_imgspot_img

Aanhoudend zonnig weer door hogedrukgebied

Een hogedrukgebied ligt momenteel ten noordoosten van Nederland. De komende dagen schuift dat hogedrukgebied op naar het oosten, waardoor we in een zuidelijke stroming komen met hogere temperaturen. Onder de vleugels van het hogedrukgebied blijft het weernieuws ronduit zonnig.

Volledig wolkeloze dag vandaag

Het gebeurt niet vaak in de winter dat weermodellen geen enkel wolkje voorspellen boven Nederland. Vandaag is zo’n dag, de weermodellen voorspellen om geen enkel niveau in de atmosfeer bewolking. De dag start met temperaturen onder het vriespunt, minima veelal tussen 0°C en -3°C. De maxima liggen vandaag om en nabij de 9°C. Er staat een lichte tot matige zuidwestelijke wind. Voor het gevoel zal het daardoor eerder fris zijn. De komende dagen komt daar echter verandering in, de wind zal de zuidelijke richtingen opzoeken met zowel ‘s nachts als overdag hogere temperaturen tot gevolg.

Morgenochtend kan het voor de voorlopig laatste keer licht vriezen. De temperaturen stijgen in de loop van de dag naar 11-12°C, in het zuiden zelfs tot 14°C. Er staat minder wind, en de zon zal volop schijnen. Een mooie lentedag dus! Donderdag en vrijdag lopen de temperaturen op grote schaal op tot 14°C, in het zuiden tot 16°C. De kans op wat bewolking neemt wel wat toe.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
zeer lichte bewolking
7.1 ° C
9.5 °
5 °
81 %
3.1kmh
11 %
ma
11 °
di
11 °
wo
9 °
do
8 °
vr
8 °
spot_imgspot_img