spot_imgspot_img

Activisten laten spandoek in Tweede Kamer vallen bij formatiedebat

Klimaatactivisten die met een spandoek op de publieke tribune tijdens het debat in de Tweede Kamer zitten. Dit debat gaat over het eindverslag van de informateurs Johan Remkes en Wouter Koolmees, over het coalitieakkoord van VVD, D66, CDA en ChristenUnie.

Extinction Rebellion

Klimaatactivisten verstoren het debat in de Tweede Kamer. Ze worden hardhandig weggevoerd door de politie. Een actie van Extinction Rebellion op de publieke tribune, voorafgaand aan het debat in de Tweede Kamer.

Spandoek

Klimaatactivisten hebben een spandoek laten vallen in de plenaire zaal van de Tweede Kamer. Dit gebeurde tijdens het debat over het coalitieakkoord en het verslag van de informateurs. Ze hingen een zwart spandoek over de leuning van de publieke tribune met een roze olifant en daarop de tekst “Klimaat Noodtoestand”.

Protest Extinction Rebellion bij rechtbank

Extinction Rebellion stond buiten tijdens een manifestatie bij de rechtbank aan het Sint Annadal, waar actievoerders voor de rechter moesten verschijnen voor een vreedzame sit-in bij het ABP-hoofdkantoor in Heerlen.

De actievoerders gekleed als rechters en vertegenwoordigers, van CO2-uitstotende en vervuilende bedrijven. Zij maken duidelijk dat niets doen niet meer kan, en dat op vrijspraak wordt gerekend voor de rebellen die voor de rechter moeten verschijnen.

Meer over

Net binnen

spot_img
Nederland
bewolkt
14.7 ° C
17.3 °
12.8 °
70 %
5kmh
94 %
do
16 °
vr
17 °
za
20 °
zo
20 °
ma
22 °
spot_imgspot_img