spot_imgspot_img

Afval na een avond carnaval in de Bredase binnenstad

Na een bruisende avond carnaval in de binnenstad van Breda is het plastic afval een doorn in het oog van de inwoners en lokale milieuorganisaties. Ondanks de inzet van afvalmedewerkers die vroeg begonnen met opruimen, lijkt het erop dat het bekersysteem niet effectief is en dat de regels met betrekking tot wegwerpplastic niet naar behoren worden nageleefd.

De feestgangers hebben voornamelijk de feestlocaties in de binnenstad, waaronder Haven, het ponton in de haven, Havermarkt, Vissersstraat, Grote Markt, Kerkplein, Veemarktplein, Sint Jansstraat, en Van Coothplein, flink bezocht. Ook op het Chasséveld stond een feesttent.

Opvallend is dat ondanks de inspanningen om het gebruik van herbruikbare bekers te stimuleren, het plasticafval nog steeds een probleem vormt. Milieuorganisaties in Breda uiten hun teleurstelling en concluderen dat het huidige bekersysteem niet naar behoren functioneert. Daarnaast stellen zij dat de regels met betrekking tot wegwerpplastic niet worden nageleefd door horecaondernemers.

De discussie over de impact van evenementen op het milieu laait opnieuw op, waarbij de focus ligt op het verminderen van plasticafval. De gemeente Breda zal nu wellicht heroverwegen hoe zij het gebruik van herbruikbare materialen tijdens evenementen kan afdwingen en de naleving van de regels kan verbeteren.

Het behoud van een schone en duurzame stad na dergelijke festiviteiten wordt een belangrijk aandachtspunt voor zowel de gemeente als de betrokken organisaties, in de hoop op een groenere toekomst voor Breda.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
lichte regen
6.1 ° C
7.3 °
5 °
89 %
9.1kmh
100 %
di
11 °
wo
10 °
do
10 °
vr
11 °
za
11 °
spot_imgspot_img