spot_imgspot_img

ALDI zal de komende jaren verhuizen naar de Urkstraat in Breda

De verhuizing van de Aldi aan de Teteringsedijk naar de Urkstraat heeft tot veel verontwaardiging geleid onder omwonenden. Niet alleen waren zij niet op de hoogte gesteld van de plannen, het past volgens hen ook niet bij de toekomstplannen die de gemeente heeft voor de wijk Moleneind/Driesprong.

Teteringsedijk

De Aldi aan de Teteringsedijk is momenteel de kleinste Aldi in Breda. Het is begrijpelijk dat het bedrijf graag wil groeien en daarvoor een groter pand nodig heeft. Maar de manier waarop deze verhuizing tot stand is gekomen, zorgt voor onrust en ontevredenheid onder omwonenden. Zij hebben het gevoel dat zij niet serieus genomen zijn en dat er geen rekening is gehouden met hun belangen.

Het is belangrijk dat er goed gecommuniceerd wordt met omwonenden wanneer er plannen zijn voor een nieuwe supermarkt in hun buurt. Zij hebben immers recht op inspraak en kunnen belangrijke informatie verschaffen over de impact van zo’n supermarkt op hun wijk. De gemeente had in dit geval duidelijker moeten communiceren met de omwonenden en hen tijdig op de hoogte moeten stellen van de plannen.

Omwonenden

Nu de verhuizing al is goedgekeurd, kunnen omwonenden alleen nog maar een klacht indienen bij de gemeente over de nalatige communicatie. Dat is echter een doekje voor het bloeden. Het is belangrijk dat de gemeente in de toekomst beter luistert naar de wensen en zorgen van omwonenden en hen serieus neemt in het besluitvormingsproces.

Daarnaast is het belangrijk dat supermarkten zoals Aldi zich bewust zijn van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en zich niet alleen richten op hun eigen groei, maar ook rekening houden met de belangen van de buurt waarin zij zich vestigen. Dat betekent bijvoorbeeld dat zij rekening houden met verkeersstromen en de impact van hun aanwezigheid op de wijk.

Verhuizing

Kortom, de verhuizing van de Aldi naar de Urkstraat heeft tot onrust en ontevredenheid geleid onder omwonenden. Het is belangrijk dat gemeentes en bedrijven zich bewust zijn van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en beter communiceren met omwonenden bij het nemen van beslissingen die de wijk beïnvloeden. Alleen zo kunnen we samenwerken aan een veilige, groene en leefbare buurt voor iedereen.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
lichte regen
8.9 ° C
9.5 °
8 °
91 %
9.2kmh
100 %
wo
9 °
do
13 °
vr
7 °
za
7 °
zo
9 °
spot_imgspot_img