spot_imgspot_img

Altijd het laatste nieuws vanuit de regio

Mede dankzij COVID is alledaagse fotojournalistiek voor landelijke en regionale nieuwsmerken heel wat belangrijker geworden. Nu er geen grote evenementen meer worden georganiseerd en mensen vaker binnenblijven is het vaak erg rustig op de fotoredactie. Toch gebeurt er altijd wel wat op regionaal en landelijk vlak – en dat is waar ik bij kom kijken. Mijn leuke en goede journalistieke foto’s zijn perfect voor Alledaags fotojournalistiek voor de landelijke en regionale nieuwsmerken die nieuws en foto’s van eigen bodem willen brengen. 

Met mijn fototoestel op zak op zoek naar nieuws

Doorheen de dag vind je mij op mijn fiets en met mijn fototoestel op zak op zoek naar nieuws. De foto’s die ik dagdagelijks neem worden op mijn website gezet waar je de foto’s kan aankopen en downloaden. Deze foto’s passen perfect bij landelijke nieuwsstukken of kunnen gebruikt worden als stockfoto’s bij online artikels of journalistieke stukken in de krant.

Ik probeer mijn journalistieke foto’s zo snel mogelijk op mijn website te plaatsen. Toch kan het zijn dat ik nog tot in de avond op mijn fiets door de dorpsstraten rijd om mooie foto’s te nemen. Het is dan ook aan te raden dat je iedere middag en iedere avond een kijkje neemt op het stock gedeelte van mijn website om alle nieuwe foto’s en journalistieke prenten te bekijken.

Indien je een specifieke foto nodig hebt die je momenteel niet op mijn website kan vinden, dan kan je me altijd contacteren. Wie weet heb ik ‘m gewoon nog niet op de website gezet!

Fotojournalistiek

Covid heeft het landschap van de fotojournalistiek weldegelijk veranderd. Zeker wanneer we de fotojournalistiek op een regionaal of landelijk niveau beschouwen. Sinds we met z’n allen gevraagd werden om meer binnen te blijven en zeker niet samen te komen in grote groepen worden er minder of geen feesten en evenementen georganiseerd. Dit betekende dat heel wat journalistieke fotografen opeens minder werk hadden. Ikzelf ben dan ook op mijn fiets gesprongen om mooie beelden te maken van de lokale straten, gebeurtenissen en zelf op zoek naar nieuws te gaan. Ook tijdens de tweede en derde golf moet de krant namelijk gevold kunnen worden met leuk lokaal of regionaal nieuws en bijpassende foto’s!

Online nieuws

Op mijn website kan je terecht voor mooie journalistieke foto’s, lokale en regionale hotspots, en nieuws en verhalen van alledaagse mensen. Iedere week probeer ik nieuws en verhalen uit de stad en streek online te plaatsen en zo lokale en regionale nieuwsmerken te helpen in hun klus leuke verhalen en mooie journalistieke foto’s te vinden.

Ik begrijp maar al te goed dat het momenteel moeilijk is om de krant te vullen met positief nieuws, of nieuws dat veer een keertje niet over de pandemie gaat. Zeker als lokaal of regionaal nieuwsmerk kan je beroep doen op de verhalen op mijn websites en de leuke foto’s die ik erbij maakte om positief regionaal nieuws te brengen. Je hebt dan niet enkel een mooi nieuwsbericht, maar ook een foto om bij dat nieuwsbericht te plaatsen.

Ik ben recentelijk ook begonnen met een YouTube kanaal waar ik journalistieke video’s deel die door nieuwsmerken opgepikt kunnen worden. Op die manier kan je op mijn website en kanalen niet enkel terecht voor journalistieke foto’s maar ook voor video’s.

De video’s worden onbewerkt online geplaatst zodat de colorist makkelijk en snel de kleuren van de video kan aanpassen zodat de video bij de rest van de reportage kan passen.

Fotojournalistiek

Als journalistiek fotograaf bied ik mijn foto’s aan via de stock-pagina van mijn website. Hier kan je mooie journalistieke foto’s en documentaire foto’s bekijken, downloaden – gratis en tegen betaling. Alle foto’s die op mijn website geplaatst worden zijn onbewerkt. Op die manier kan je makkelijk en snel je eigen bewerkingen uitvoeren.

Wanneer ik op locatie werk worden mijn foto’s per direct doorgestuurd van mijn Nikon camera naar journalisten en nieuwsredacties waar ik mee in verbinding sta. Op die manier krijg je de foto’s in originele grootte en onbewerkt toegestuurd.

Je kan een klein deel van de foto’s die ik op pad heb gemaakt bekijken via mijn stock website. Het is namelijk erg druk en onmogelijk om alle foto’s online te zetten. Je kan me altijd een berichtje sturen indien je op zoek bent naar een specifieke foto. Daarnaast ben ik altijd op zoek naar nieuwe nieuwsmerken en journalisten om mee samen te werken – je kan me dus altijd vrijblijvend contacteren voor een (online) gesprek!

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
lichte regen
8.9 ° C
9.5 °
8 °
91 %
9.2kmh
100 %
wo
9 °
do
13 °
vr
7 °
za
7 °
zo
9 °
spot_imgspot_img