Alles over biologisch van Guido de blogger

Biologisch

Geeft toegang aan meer dan honderd berichtgevingen die te maken hebben met biologische producten, ecologisch gevolgen, lifestyle, biologisch eten etc. Maar natuurlijk draait het vooral om biologische voedsel dat we vandaag de dag kunnen kopen bij de supermarkt, biologische winkel of boerderij.

Biologisch voeding

Is zoals we weten gezond, lekker maar ook helaas duurder. Het is dan ook niet stimulerend om meer te betalen voor je biologische fruit of groente, als eenzelfde product goedkoper is en er aan de buitenkant hetzelfde uit ziet.

Waarom biologisch eten?

Het is dan ook niet zo logisch en biologische producten kunnen pas goedkoper worden indien er meer mensen biologische producten gaan kopen. Waar we vaak echter niet van bewust zijn, is dat we uiteindelijk altijd duurder uit zijn met niet biologische producten en dat we allemaal uiteindelijk de rekening betalen in welke vorm dan ook.

We betalen allemaal uiteindelijk de rekening

Bespoten groente en fruit zouden gevolgen kunnen hebben voor onze gezondheid en het milieu. Ook het eten van vlees of niet biologisch vlees heeft als gevolg dat er regenwoud gekapt wordt, daar landbouw producten voor terug komen. Vaak komt er soja voor terug die op grote schaal worden bespoten met chemische bestrijding middelen. Dan hebben we het nog niet eens over bijvoorbeeld het uitsterven van diersoorten of klimaat verandering.

Je kunt in feite geld geven aan een natuurbescherming of gezondheid organisatie, maar ook door biologische producten te kopen.
Het voordeel van biologisch eten is dat je niet alleen mee werkt aan een betere wereld, maar vooral ook je eigen gezondheid.

Waarom alles biologisch?

Biologisch is dé manier om lekker en divers eten te produceren met respect voor de natuur, zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Behalve eten kan het ook om katoen gaan, of verzorgingsproducten. Het gaat altijd om leven: om producten afkomstig van planten of dieren.

Biologische producten zijn geproduceerd:

• met respect voor de natuur
• met respect voor dieren
• zonder chemische bestrijdingsmiddelen
• zonder kunstmest
• zonder preventieve antibiotica
• onder strenge controles van onafhankelijk instituut Skal

Door: Guido Sparreboom
Beeld: Guido Sparreboom

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen