Alles over Landbouwgif en gezondheid

Landbouwgif geef je Parkinson, Dementie

Wij van biologisch.website team zijn van mening dat er heel veel onderzoek wordt gedaan naar de meest verschrikkelijke ziektes, terwijl heel veel onderzoekers het antwoord allang weten. De onderzoekers hebben veel onderzoek gedaan om schadelijke insecten dood te krijgen en ontdekt wat de schadelijke werking is voor deze schadelijk insecten of organisme. Kleine organisme bestaan net zo goed als bij mensen uit cellen waardoor beiden net zo kwetsbaar zijn voor bestrijdingsmiddelen. Mensen hebben wel meer cellen. Bij kleine organisme is dus minder bestrijding middel nodig om effectief te zijn, bij grotere wezens als dieren en mensen is alleen wat meer nodig. Opstapeling van gifstoffen in het lichaam is mogelijk en vele kleintjes maken een grote.

Pesticiden

zijn dus ontworpen om te doden. Er worden vaak zenuwgassen gebruikt die erom bekend staan hormonale en neurologische problemen te kunnen veroorzaken. Tuinders zeggen vaak dat de middelen zijn goedgekeurd door de EU en daarom veilig zijn. Het is echter onbekend wat de effecten zijn van stapeling en kruis reacties.

Het gif

is bedoeld om het zenuwstelsel van insecten lam te leggen, maar omdat wij mensen vele malen groter zijn, gaan wij er niet direct aan dood. Allerminst zal het bijdragen aan onze gezondheid. In tegendeel, het zou wel eens kunnen bijdragen aan de toenemende hoeveelheid gevaarlijke ziekten in Nederland.

Motorische problemen

De hersenen van de mens zijn samengesteld uit grijze en witte weefselmassa met miljoenen zenuwcellen (neuronen). Deze cellen communiceren met elkaar en met de rest van het lichaam door de afgifte van chemische stoffen, die neurotransmitters worden genoemd. Wetenschappers schrijven de motorische problemen van Parkinsonpatiënten toe aan de synchronisatie van neuronen. Zenuwcellen gaan in dat geval allemaal hetzelfde doen, waardoor de verschillende prikkels vanuit de hersenen andere delen van het lichaam niet bereiken en problemen in de motoriek ontstaan.

Wat zijn de Symptomen

-Trillen
-Stijfheid
-Niet goed kunnen slapen
-Depressiviteit
-Langzamer lopen
-Geheugenverlies
-Kleiner schrijven
-Moeite met beweging van de vingers

Er is niet geheel bekend waar de ziekte vandaan komt. Het is wel een feit dat mensen boven de 40 jaar meer kans hebben op het krijgen van de ziekte, maar steeds jongere mensen krijgen het ook. Wat een mogelijk ook een oorzaak zou kunnen zijn is het gebruik van geneesmiddelenvergiftiging of koolmonoxidevergiftiging. Als men één van deze oorzaken heeft, kan dat leiden tot verkalking in de aderen in de hersenen.

Andere gevaarlijke gezondheidsproblemen

Wie in zijn (werk)omgeving regelmatig in contact komt met zware metalen zoals kwik, koper, mangaan en lood kan beschadigingen oplopen aan de zwarte kernen van de hersenen. Met parkinsonachtige symptomen

De hersengebieden opstapelen en neurotoxische schade aanrichten. Dit wordt mangaanvergiftiging of manganisme genoemd. De symptomen lijken sterk op die van de ziekte van Parkinson: tremoren, motorische problemen, stijve spieren, cognitieve en psychiatrische stoornissen.

Bij manganisme komen ook ontstekingsreacties voor in de longen en stofwisselingsstoornissen in de lever. Dit syndroom wordt ook wel aangeduid als mangaan-geïnduceerd parkinsonisme.

Voedselallergieën

Onderzoekers van de Albert Einstein College of Medicine hebben een verband ontdekt tussen pesticide residuen in de urine en voedselallergieën. Dichlorophenol, een afbraakproduct van herbicide 2,4-D, kan zorgen voor een melk-, ei-, zeevoedsel- of pinda allergie. Dichlorophenol wordt ingezet om bacteriën te doden, maar doet dit natuurlijk ook in je darmen. In die zin is het Dichlorophenol dus gewoon een soort antibiotica. Ons immuunsysteem zetelt voor 80% in de darmen. Hoe gezonder je darmflora, hoe beter je weerstand over het algemeen.

Geheugenverlies

Een ander onderzoek van de University College in London liet zien dat boeren die met landbouwgif werken, vaak problemen hebben met de cognitie. Het herinneren, plannen en verwerken van informatie gaan er volgens 14 studies op achteruit. Uiteindelijk wordt de zaak gelinkt aan de pesticide organophosphate, een zeer schadelijke stof. Dus de boeren kunnen voor zichzelf ook maar beter kiezen voor het produceren op biologische wijze.

Verlaagt het IQ

Ook verlagen deze middelen het IQ .Volgens de CHAMACOS Study kunnen bestrijdingsmiddelen het IQ bij kinderen verlagen. Alsof dat nog niet genoeg is, kan het er ook voor een kortere concentratieboog zorgen. Vooral voor naar schoolgaande kinderen is dit lastig om mee te leven.

Maakt depressief

Ook kunnen bestrijdingsmiddelen depressief maken. Zo gek is dat niet, als je bedenkt dat de werking van de hersenen afhankelijk is van gezonde neurologische infrastructuur. In India plegen jaarlijks honderden boeren zelfmoord. Deze boeren werken ook met zeer veel bestrijdingsmiddelen.

Diabetes

Onderzoekers zien al jaren een link tussen pesticiden en diabetes. Het laatste bewijs werd besproken tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de Endocrine Society. De arts Robert Sargis kwam met de resultaten van een studie die tolyfluanid (een fungicide) linkt aan insuline resistentie in de vetcellen. Een andere studie in 2011 liet zien dat mensen met overgewicht hogere niveaus hadden van de pesticide organochlorine en daardoor vaker te maken kregen met diabetes type 2.

Kanker

Er zijn meer dan 260 studies die pesticiden linken aan kanker. Enkele van de soorten die worden besproken zijn: lymfoom, leukemie, zacht weefsel sarcoom, en kanker aan hersenen, borst, prostaat, botten, blaas, schildklier, darm, lever, en longen.

Autisme

Deze aandoening, die huist in het centrale zenuwstelsel, kan wel eens zijn ontstaan door opgestapelde toxines in de baarmoeder. Deze informatie komt bij autisme-onderzoekers vandaan. Insecticiden werken sterk in op het centrale zenuwstelsel van insecten, dus waarom niet op het zenuwstelsel van je ongeboren kindje? ADHD neemt ook enorm in omvang toe de laatste decennia.

Obesitas

Vele bestrijdingsmiddelen werken als hormonale verstoorders. Ze zijn een soort surrogaat hormonen, alleen werken ze veel krachtiger. Er zijn meer dan 50 bestrijdingsmiddelen als hormoonverstoorders geclassificeerd. Via de xeno-oestrogene weg worden deze bestrijdingsmiddelen gelinkt aan het metaboolsyndroom en obesitas. Overmatig oestrogeenactiviteit bevordert onder andere de groei van het vetweefsel.

Parkinson

Meer dan 60 studies laten een connectie zien tussen de neurologische ziekte Parkinson en bestrijdingsmiddelen. Bij Parkinson krijgt de patiënt last van ongecontroleerde beefbewegingen. Het vermoeden bestaat dat vooral langdurige blootstelling aan deze middelen tegen onkruid en insecten voor dit effect kunnen zorgen. Haal dus geen enkele van deze toxische stoffen in huis.

Onvruchtbaarheid

De stof chlorpyrifos wordt meestal in verband gebracht met een verlaagd testosteron niveau, met alle gevolgen van dien. Chlorpyrifos wordt meestal toegepast in de kweek van niet-biologische appels en paprika’s. Een andere verdachte stof is atrazine.

Atrazine wordt door doctoren gezien als één van de boosdoeners voor toegenomen miskramen en onvruchtbaarheid.

Geboorteafwijkingen

Het blijkt dat baby’s die in de lente en zomer zijn verwekt, de hoogste hoeveelheid afwijkingen blijken te hebben. In deze maanden wordt er rijkelijk gebruik gemaakt van de nodige giftige substanties in de landbouwsector. Zaken als spina bifida, hazenlip, klompvoet en het Syndroom van Down kunnen verhoogd optreden. Het is het beste om je water te filteren, zodat deze schoon is en je lichaam minimaal belast.

Alzheimer

Een recente studie in de JAMA Neurology toont een link tussen bestrijdingsmiddelen en Alzheimer. Vooral mensen met DDT en DDE in het bloed bleken vaker vergeetachtig.

Landbouw gif

Een van de producenten van landbouw gif is Monsanto. Dit bedrijf begon de gifproductie als noodzaak in de oorlog. Monsanto maakte onder andere het ontbladeringsmiddelen Agent Orange tijdens de oorlog tegen Vietnam. Toen de oorlog voorbij was, is Monsanto niet gestopt met het produceren van gif. In tegendeel! Ze zijn doorgegaan en gebruikten dezelfde apparatuur voor het produceren van landbouwgif. Monsanto maakt ook Round Up met als actieve bestanddeel Glyfosaat. Ruim vijf van de acht Nederlanders heeft dit gif aantoonbaar in de urine.

Biologische producten

De oplossing is eenvoudig: kies voor biologische producten. Zo komt er minder gif in het ecosysteem. Biologische gewassen bevatten ook wel gif, maar vele malen minder dan hun conventionele varianten. Ook de boeren, het milieu en de natuur heeft er baat bij als U verstandig genoeg bent om meer biologisch te gaan eten.

Door: Guido Sparreboom
Beeld: Wesley van der Linde

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen