Appel crumble glutenvrij, suikervrij en biologisch!

Wat heb je nodig?

– 200 gram havermeel
– 100 gram kokosolie (gesmolten)
– 4 zoete appels
– 30 gram rozijnen
– 2 theelepels kaneel
– sap van een halve citroen
– 1 theelepel gemberpoeder
– snuf zout

En hoe maak je het?

1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Schil de appels en snijd deze in kleine blokjes. Voeg de rozijnen toe, het citroensap en kaneel en gember. en hussel door elkaar.
3. Maak een deeg van het havermeel, kokosolie en zout.
4. Verdeel het appelmengsel over 4 kleinere bakjes (ovenbestendig) of een kleine springvorm. Verkruimel daar het deeg overheen.
5. Gebruik eventueel wat eigeel om het deeg mee te bestrijken.
6. Bak ongeveer 25-35 minuten tot het deeg gaar is.

Wat vind jij?

Moet een nagerecht met kerst juist zo ingewikkeld mogelijk? Of ben je, net als ik, toch wel een beetje van de simpele (en lekkere) desserts?

Door: Guido Sparreboom
Beeld: Wesley van der Linde

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen