spot_imgspot_img

Augustus begint met regen- en onweersbuien

Het weer van vandaag brengt regen- en onweersbuien met zich mee, vooral in het noorden, midden en oosten van het land. Deze buien kunnen gepaard gaan met plaatselijk onweer en zelfs hagel. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hierdoor hinder ondervinden. Gelukkig zal het in de middag tijdelijk droger worden.

Augustus begint nat en onstuimig

Kletsnatte omstandigheden domineren het land, met buien die verspreid over het hele gebied voorkomen, soms vergezeld van onweer. Landinwaarts waait een matige westenwind, terwijl aan zee en boven het IJsselmeer een (vrij) krachtige wind van kracht 5-6 waait.

Middag

In de loop van de middag wordt het vanuit het westen geleidelijk droger en zullen er meer opklaringen zijn. Ondanks dit opklaren blijft er nog steeds een kans op een lokale bui. De temperatuur zal in de middag rond 19°C liggen. Aan zee en boven het IJsselmeer blijft de westenwind vrij krachtig, terwijl deze in het Waddengebied krachtig zal zijn, met een kracht van 6.

Weernieuws

Morgenavond kunnen we brede opklaringen verwachten, maar er is nog steeds een kans op een enkele bui op sommige plaatsen. De westenwind draait geleidelijk naar het zuidwesten en zal langs de kust af en toe vrij krachtig zijn, elders matig.

Met dit weersoverzicht ben je goed voorbereid op de wisselvalligheid en de kans op onweersbuien in het begin van augustus. Houd rekening met lokale verschillen in weerbeeld en geniet van de momenten dat het droog en zonnig is!

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
7.3 ° C
7.9 °
6.7 °
80 %
9.7kmh
99 %
vr
8 °
za
7 °
zo
7 °
ma
6 °
di
10 °
spot_imgspot_img