spot_imgspot_img

Het baggeren van de Bieberg in Breda

Waterschap Brabantse Delta gaat beginnen met baggeren aan de Bieberg in Breda. Eind december zijn de werkzaamheden afgerond. Omwonenden kunnen last hebben van vreemde geuren en eventueel stankoverlast tijdens de baggerwerkzaamheden

Bieberg in Breda

Ook worden op verschillende locaties langs de waterkant snoeiwerkzaamheden uitgevoerd, om ervoor te zorgen dat er voldoende werkruimte is.

Door het baggeren worden de watergangen ondieper waardoor ze diep genoeg zijn, en blijft het water aan- en afvoer gegarandeerd. En het verlaagt het zuurstofgehalte in het water. Door jaarlijks te baggeren wordt een sliblaag van de waterbodem verwijderd. Deze sliblaag bestaat uit kleideeltjes, plantenresten en zwerfafval.

Waterkwaliteit

Daarnaast is het om waterkwaliteit verbeteren en de leefomgeving van planten, vissen en andere (water)dieren verbeterd. Deze werkzaamheden kunnen in de omgeving licht- en geluidsoverlast en mogelijke geurhinder veroorzaken.

Slib ruimen uit waterlopen

De sliblaag wordt door baggeren uit het sediment verwijderd. De sliblaag bestaat uit kleideeltjes, plantenresten en afval. Bovendien kan het transport enige verkeersobstakels veroorzaken. Het verkeer passeert de Ulvenhoutselaan en de Allerheiligenweg.

Door baggeren houdt het waterschap de watergeul diep genoeg. Daarnaast is de waterkwaliteit verbeterd en is de leefomgeving van planten, vissen en andere (water)dieren verbeterd.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
15.4 ° C
17.3 °
14.5 °
87 %
2.7kmh
98 %
za
15 °
zo
20 °
ma
19 °
di
23 °
wo
18 °
spot_imgspot_img