Bananen muffins met pure chocolade stukjes

Bananen muffins met pure chocolade stukjes
Voor een blij gevoel is deze combi van banaan en chocola de juiste oplossing.

Biologische ingrediënten

– 2 grote of 3 kleine rijpe biologische bananen
– 2 biologische eieren
– 2 theelepels kaneel
– 2 theelepels vanillepoeder
– 2 a 3 eetlepels kokosbloesemsuiker
– 1 cup (250 ml) amandelmeel
– 1 cup (250 ml) havermeel
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 eetlepels kokosolie, gesmolten
– ¼ cup (60 ml) amandelmelk
– cacaonibs
– pecannoten (gehakt in stukjes)
– optioneel pure chocolade stukjes

Hoe bereid je deze muffins

1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Pak papierenmuffin vormpjes en doe deze in een muffinvorm.
3. Pak een blender en doe hierin de bananen, eieren, kaneel, vanille, kokosbloesemsuiker, amandelmeel, havermeel, bakpoeder, kokosolie en amandelmelk.
4. Meng (blend) dit goed tot een mooi glad beslag.
5. Als het te dik is voeg je een beetje amandelmelk toe.
6. Voeg nu de cacaonibs en de gehakte pecannoten toe.
7. Roer dit goed door het beslag.
8 .Verdeel het beslag over ongeveer acht muffinsvormpjes. Als topping had ik nog wat stukjes extra pure (92%) chocolade, hoeft niet maar is wel lekker!

Website tips:

Zet de muffins voor 25 – 30 minuten in de voorverwarmde oven. Test even met een satéprikker of ze gaar zijn. Als de satéprikker er schoon uitkomt dan zijn ze gaar. Laat ze even afkoelen en klaar!

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen