Barbecue recept met cactus

Ingrediënten

1 cactusblad
2 cactusvijgen + 1 cactusvijg gepureerd
1 bosje gekleurde snijbiet
100 g gekleurde tomaatjes
1 bosje lente ui
3 el witte balsamico azijn
5 el olie

Bereiding

Verwijder de stekels van het cactusblad door met een schilmesje horizontaal te bewegen over het blad en de stekels er af te schrapen/snijden. Snijd de rand van het cactusblad af, deze is stekelig. Smeer het cactusblad in met olie. Leg hem op een voorverwarmde barbecue. Grill hem circa 1,5 minuut aan iedere kant. Besprenkel hem met peper en zout. Snijd het cactusblad daarna in dunne lange ringen.

Bbq Cactussalade

1. Snijd de uiteinden van de cactusvijgen en snijd hem over de lengte in. Pel de schil er af. Snijd de cactusvijgen in stukken.
2. Snijd de lente ui in schuine ringen.
3. Snijd de gekleurde tomaatjes in vieren.
4. Was de gekleurde stengels snijbiet. Verwijder de draden van de stengel (net als bij een bleekselderij) en blancheer de stengels daarna voor circa een minuut in kokend water. Spoel ze af met ruim koud water. Laat ze uitlekken.
5. Meng in een kom het cactussap, witte balsamico azijn, snufje peper en zout, stukken cactusvijg, slierten cactus, de geblancheerde snijbiet en tomaatjes.
6. Garneer met eetbare bloemen.
7. Deze salade is een perfect lunchgerecht of bijgerecht voor bij een barbecue. Geheel vegan, verantwoord, glutenvrij, lactosevrij en notenvrij

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen