spot_img

Bavelse bankjes langs populaire wandelroutes

Het dorp Bavel krijgt nieuwe aanwinsten. Op verschillende locaties door het dorp zullen over de jaren heen bankjes geplaats worden.

Rustplaatsen

Bavel is een mooi dorp met verschillende wandelroutes. Vanuit de dorpsraad kwam een aanvraag voor de plaatsing van bankjes. Banken langs de wandelpaden zorgen voor meer plekjes om even tot rust te komen. Op deze manier kunnen inwoners en bezoekers zich op eigen tempo door het dorp verplaatsen.

Omgevingsvisie

De plannen worden opgenomen in de dorpsvisie van Bavel 2030. Dit is een omgevingsvisie die Bavel voor jong en oud tot een prettige woonplek moet maken in 2030. Aan de hand van enquêtes en onderzoeken werd het plan in 2021 opgezet. De bankjes zijn een mooie toevoeging aan dit plan.

Eerste Bankjes

De gemeente van Bavel laat er geen gras over groeien. Binnenkort worden de eerste bankjes namelijk al geplaatst. Langs de weg naar de begraafplaats De Lichtenberg komen twee banken. Bewoners van het dorp bezoeken de begraafplaats regelmatig, maar dit is niet voor iedereen zonder slag of stoot.

Om vanuit het dorp bij de begraafplaats te komen moeten veel bewoners over een viaduct. Het hoogteverschil maakt de wandeling een flinke reis op zich. Om die reden is het nuttig om twee bankjes te plaatsen. Zo kunnen mensen onderweg even op adem komen.

Wandelroutes

De eerste twee bankjes zijn nog maar het begin. Het dorp zal in de komende tijd plannen maken voor de plaatsing van meer zitplaatsen. Het is nog onduidelijk waar de bankjes zullen komen, hier zal samen met bewoners over nagedacht worden.

Op deze manier wordt wandelen in het dorp makkelijker en aangenamer. Zo wordt beweging gestimuleerd op een haalbare manier. Door veel rustmogelijkheden te creëren is er voor iedereen een goede optie. De dorpsraad zal niet rusten voordat de bewoners dit kunnen doen.

Meer over

Net binnen

spot_img
Breda
half bewolkt
5.5 ° C
6.1 °
4.4 °
64 %
4.6kmh
76 %
ma
4 °
di
9 °
wo
14 °
do
14 °
vr
11 °
spot_img

Gerelateerde artikelen