spot_imgspot_img

Bavelse bomen worden gekapt in aanloop naar werkzaamheden

De gemeente Breda gaat dit najaar onderhoud uitvoeren aan de Brigidastraat in Bavel. Om de werkzaamheden mogelijk te maken, worden deze maand twaalf bomen gekapt. De rijbaan wordt versmald, en de trottoirs worden breder voor dorpswandelaars. Het onderhoud is nodig om de veiligheid van de weggebruikers te waarborgen. De gemeente is verantwoordelijk voor een veilige weg en kan hier dus niet omheen.

Brigidastraat in Bavel

De meningen zijn hierover verdeeld, zoals het behouden van de bomen en de straat ongewijzigd laten. Helaas is dit geen optie, omdat de veiligheid van de weggebruikers voorop staat. De voetpaden zijn erg smal, en de tegels worden omhooggeduwd door de wortels van de bomen. De gemeente zal daarom het onderhoud aan de voetpaden van de Brigidastraat in Bavel nog dit jaar uitvoeren.

Deze maand worden twaalf bomen in de Brigidastraat gekapt vooruitlopend op de straatwerkzaamheden. De overige werkzaamheden staan na de zomervakantie op de planning.

Om de rijbaan te versmallen, zullen alle tegels en stenen worden verwijderd. De opsluitbanden aan de zijkanten van de rijbaan worden opnieuw geplaatst. Naderhand wordt de bestrating weer terug aangebracht. Tussen de Deken dr. Dirckxweg en Brigidahof worden paaltjes geplaatst, om te voorkomen dat auto’s over de stoep rijden of parkeren.

Kruising

Op de kruising van de Mariastraat wordt een visueel plateau aangelegd om de zijstraten meer te benadrukken. Tussen de Kalverwei en Eikbergse Akker zullen ook werkzaamheden plaatsvinden vanwege ingezakte tegels in de weg. De weg wordt hier opnieuw bestraat.

Helaas moeten er in maart twaalf bomen worden gekapt om de werkzaamheden mogelijk te maken. Dit zal voor sommige bewoners ongetwijfeld een teleurstelling zijn, omdat de bomen een belangrijke rol spelen in de uitstraling van de straat en de buurt.

Het onderhoud aan de Brigidastraat in Bavel is noodzakelijk om de veiligheid van de weggebruikers te waarborgen. De werkzaamheden zullen enige overlast met zich meebrengen, maar zorgen uiteindelijk voor een veiligere en mooiere straat. We hopen dan ook dat de bewoners begrip hebben voor de noodzaak van deze werkzaamheden, en dat ze uiteindelijk tevreden zullen zijn met het eindresultaat.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
onbewolkt
13.9 ° C
15.6 °
11.3 °
88 %
2.3kmh
8 %
zo
20 °
ma
19 °
di
24 °
wo
17 °
do
20 °
spot_imgspot_img