spot_imgspot_img

Grote boomtakken vallen op bedrijfspand aan de Sprundelsebaan in Breda

In de nacht van maandag op dinsdag heeft een imposante boom met stevige takken schade veroorzaakt aan een bedrijfspand aan de Sprundelsebaan in Breda. De brandweer, die met diverse voertuigen ter plaatse was, waaronder een hoogwerker, heeft het terrein van het pand momenteel onder controle, ondanks de rommelige situatie.

Sprundelsebaan in Breda

Omstreeks 08.00 uur ontving de brandweer een melding van stormschade aan de Sprundelsebaan. Bij aankomst van de eerste brandweerlieden bleek al snel dat extra assistentie noodzakelijk was. Een hulpverleningsvoertuig en een hoogwerker werden opgeroepen om te helpen.

Omgevallen boom

Momenteel zijn de brandweerlieden druk bezig met het verwijderen van de takken en de stam van de boom. Gelukkig zijn er geen gewonden gemeld, maar het vallen van de takken heeft wel schade aan het bedrijfspand toegebracht. Omdat de boom in de buurt van een gasleiding is gevallen, is ook de Nederlandse netbeheerder Enexis ter plaatse, hoewel er geen sprake is van een gaslek.

Het blijft onduidelijk hoe de boom kon omvallen. Hoewel storm Isha maandagochtend over Brabant raasde, bleef de stam destijds in de grond staan. In de afgelopen nacht waaide het weliswaar, zij het minder hevig. Het KNMI waarschuwt opnieuw voor zware windstoten in de nacht van dinsdag op woensdag.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
9.3 ° C
10.1 °
8.3 °
89 %
6kmh
97 %
wo
10 °
do
12 °
vr
7 °
za
7 °
zo
6 °
spot_imgspot_img