spot_imgspot_img

Vandaag een Bevrijdingsfestival aan de Haven van Breda

Op 5 mei vindt het Bevrijdingsfestival aan de haven van Breda plaats, op het plein van café de Huiskamer. Het feest begint om 14.00 uur, zodra de lopers van de vrijheidsloop arriveren in Breda. Het hoogtepunt van het festival is het optreden van de Mannen van de Straat, waarbij het publiek zelf de muziek kiest door de naam van het nummer op een bierviltje in te vullen. Daarnaast draaien DJ MAZ & HK Soundsystem op het podium.

De viering van vrijheid en democratie

Op Bevrijdingsdag herdenken we de bevrijding van de Duitse bezetting in Nederland in 1945. We staan stil bij de grote waarde van vrijheid, democratie en mensenrechten. Het is een dag waarop we ons realiseren hoe belangrijk het is, om deze waarden te koesteren en te beschermen.

Bevrijdingsfestival Breda

Het Bevrijdingsfestival Breda is een initiatief van organisator Tessa Maarschalkerweerd, het vindt dit jaar voor het eerst plaats op het plein van café de Huiskamer. Het festival begint om 14.00 uur, zodra de lopers van de vrijheidsloop arriveren in Breda. Daarna barst het feest los en kan er gedanst worden op verschillende muzieksoorten.

Muziek gekozen door het publiek

Het hoogtepunt van het festival is het optreden van de Mannen van de Straat. Deze band speelt niet alleen nummers van Guus Meeuwis of Ed Sheeran, maar het publiek kan zelf de muziek kiezen door de naam van het nummer op een bierviltje in te vullen, en deze aan de artiest te geven. Zo ontstaat er een interactieve sfeer, en kunnen bezoekers genieten van hun favoriete muziek.

Andere optredens

Naast de Mannen van de Straat draaien DJ MAZ & HK Soundsystem op het aanwezige podium. Deze DJ’s zijn ook te vinden bij andere evenementen aan de Haven, zoals Koningsdag en Kantje Boord. Met hun muziek zorgen zij voor een feestelijke sfeer en maken zij het Bevrijdingsfestival Breda compleet.

Bevrijdingsdag

Op Bevrijdingsdag vieren we de vrijheid, en staan we stil bij de waarde van democratie en mensenrechten. Het Bevrijdingsfestival Breda is een feestelijke manier om deze waarden te vieren en te koesteren. Met de Mannen van de Straat en DJ MAZ & HK Soundsystem is er voor ieder wat wils en kunnen bezoekers genieten van een dag vol muziek en gezelligheid.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
14.9 ° C
16.3 °
13.9 °
76 %
6.6kmh
100 %
zo
14 °
ma
10 °
di
11 °
wo
10 °
do
7 °
spot_imgspot_img