spot_imgspot_img

Start je zondag met bewolking en kans op buien

Vanochtend kunnen we een mix van wolken en zonneschijn verwachten, met voornamelijk in de noordelijke helft van het land enkele buien. De wind waait uit het zuidwesten en heeft een matige kracht, terwijl aan de westkust af en toe vrij krachtige windstoten kunnen voorkomen.

Buien trekken oostwaarts

Tijdens de middaguren zullen de buien geleidelijk naar het oosten wegtrekken, waardoor de zon steeds vaker tevoorschijn komt. De temperatuur stijgt tot maximaal 19°C in het noorden en 22°C in het zuidwesten van het land. De windrichting draait naar het westen en blijft matig tot vrij krachtig, met aan de kust af en toe zelfs een krachtige wind van niveau 6 op de schaal van Beaufort.

Toenemende bewolking met regen

In de avond neemt de bewolking geleidelijk toe, vanuit het westen bereikt regen steeds meer gebieden in het land. De wind draait naar het zuidwesten en neemt af tot zwak tot matig, al kan het langs de westkust nog steeds vrij krachtig zijn. De temperatuur daalt naar ongeveer 16°C.

Komende nacht zet de regen door, vooral in het noordoosten kan het plaatselijk stevig doorregenen. De zuidwestenwind blijft matig, terwijl boven het IJsselmeer en langs de westkust nog steeds krachtige windstoten kunnen voorkomen met snelheden van 60-65 km/u.

Windstoten langs de westkust

Wees voorzichtig als je van plan bent om vanavond naar buiten te gaan, vooral in de regio langs de westkust. Met krachtige windstoten die snelheden van 60-65 km/u kunnen bereiken, is er een risico op omvallende takken en losse objecten. Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van de weersomstandigheden voordat je de deur uitgaat.

Advies voor de komende uren

Het is raadzaam om een paraplu of regenjas mee te nemen als je vandaag op pad gaat, aangezien de regen naar verwachting in de avond en nacht zal toenemen. Daarnaast is het verstandig om alert te zijn op de windstoten, vooral als je in de buurt van de kust woont of verblijft.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
15.7 ° C
16.8 °
14.6 °
89 %
7kmh
100 %
wo
17 °
do
17 °
vr
19 °
za
16 °
zo
18 °
spot_imgspot_img