spot_imgspot_img

Bewolkt, met morgen toenemende sneeuwkansen

Gisteren heeft het op de meeste plekken in Nederland een tijdje goed doorgeregend. Deze zondag start op de meeste plaatsen bewolkt, enkel noorden en westen kans op een enkele opklaring. De temperaturen liggen overal rond 3°C. In het zuidwesten deze ochtend nog kans op enkele buien.

Lage temperaturen met kleine sneeuwkans in het noorden

De temperaturen stijgen niet veel in de loop van de dag door de aanwezige bewolking. De maxima komen niet al te veel hoger uit dan 4°C. In het noorden blijft het kwik zelfs hangen op 2°C. In de loop van de middag draait er een front vanuit Duitsland binnen naar Noord-Nederland. Afhankelijk van de intensiteit kan er tijdelijk wat smeltende sneeuw vallen. In de rest van het land verloopt de dag vrij droog, maar zwaarbewolkt. De wind waait lichtjes uit het zuiden. In het noorden van het land staat er een wat hardere noordenwind.

Morgenvoormiddag lokaal wat motregen mogelijk, lokaal kan het ook licht gaan vriezen in het binnenland. In het zuiden in de middag enkele opklaringen, maar in de namiddag alweer toenemende bewolking van een front dat nadert vanuit het westen. Dat front kan maandagavond en nacht smeltende sneeuw veroorzaken. Ook de rest van de week lijkt koel en wisselvallig te gaan verlopen.

Meer over

Net binnen

spot_img
Nederland
matige regen
9.6 ° C
10 °
8.9 °
88 %
9.1kmh
84 %
ma
10 °
di
7 °
wo
7 °
do
5 °
vr
7 °
spot_imgspot_img