spot_imgspot_img

Bewolkt met sneeuwkansen in het zuidwesten

In de noordoostelijke helft van het land start de dag vrij droog. In het uiterste noordoosten zijn er zelfs nog enkele opklaringen mogelijk. Vandaar ook dat de temperaturen daar vanochtend het laagst liggen rond 1°C. In de rest van het land 2-3°C.

Onzekere sneeuwkansen

Deze ochtend vooral in Zeeland kansen op neerslag. Bij hoge intensiteit kan er ook smeltende sneeuw vallen. Door een kleinschalig lagedrukgebiedje waarvan de positie onzeker is, neemt de onzekerheid toe in de loop van de voormiddag. Sommige modellen laten de neerslag langzaamaan oplossen, anderen laten de sneeuw in Zeeland dan net weer intensiveren met een sneeuwdekje tot gevolg. Een radarapp zal van pas komen voor de Zeelanders. Ook in het zuidoosten kans op enkele sneeuwvlokken. De temperaturen liggen buiten de onzekere gebieden overal rond 3-4°C. De wind is een andere onzekere factor, in Zeeland kan het in de avond mogelijks stevig gaan waaien. In de rest van het land waarschijnlijk een lichte oostenwind.

Morgenochtend temperaturen onder 0°C in het noordoosten. De rest van de dag verloopt droog met vooral in het binnenland vrij veel bewolking. Vanaf zondag temperaturen rond 10°C overdag en veel bewolking. Vanaf 15 december mogelijks zonniger met koudere nachten.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
lichte regen
8.9 ° C
9.5 °
8 °
91 %
9.2kmh
100 %
wo
9 °
do
13 °
vr
7 °
za
7 °
zo
9 °
spot_imgspot_img