spot_imgspot_img

Bewolkte dag met regelmatig regen

Het weer in het nieuws begint stilletjes aan te evolueren van een ultra dynamisch weertype met veel regen en extreme wind naar een rustiger en droger weertype, met veel zon. Maar op die zon is het nog eventjes wachten.

Vooral deze namiddag regenachtig

Vanochtend is het zo goed als overal droog, meer nog: de zon kan op de meeste plaatsen nog even schijnen voordat de bewolking vanuit het westen komt binnenvallen. Het is vrij fris vanochtend, met minima rond 2°C. We zijn het niet meer gewoon, maar deze minima zijn perfect normaal voor de tijd van het jaar. Tegen de middag geraakt het vanuit het westen overal bewolkt. Daarbij kan het vanaf de middag vanuit het westen licht gaan regenen onder invloed van een matige westelijke wind met aan de Kust windstoten tot 80km/h. De temperaturen stijgen naar zo’n 8°C. In de loop van de middag trekt er vanaf de Noordzee hevigere neerslag het land binnen. Vooral in de late namiddag en avond kan het nog goed doorregenen.

Morgen moeten we het doen met heel anders weernieuws. Het wordt een op en top zonnige dag met maxima die richting 10°C stijgen. Daarbij staat er nog wel steeds een matige zuidwestelijke wind. Donderdag terug meer bewolking, met kans op regen. Vrijdag enkele buien met tussendoor zon. Vanaf het weekend wordt het zonnig en rustig weer met ‘s morgens vorst en ‘s middags temperaturen rond 10°C.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
7.3 ° C
7.9 °
6.7 °
80 %
9.7kmh
99 %
vr
8 °
za
7 °
zo
7 °
ma
6 °
di
10 °
spot_imgspot_img