spot_imgspot_img

Bewolkte dag met ‘s avonds inval koufront

In het zuiden is er vanochtend nog niet veel wind aanwezig, lokaal kan het daarom voorlopig voor de laatste keer nog eens tot mist komen. De temperaturen liggen op de meeste plaatsen rond 3°C, in het zuidoosten door opklaringen rond of onder het vriespunt. Buiten het uiterste zuidoosten start de dag overal bewolkt.

Tijdelijk dynamischer met toenemende wind

In de loop van de voormiddag stijgen de temperaturen, in het zuidoosten kan dat wat moeizamer gaan door de aanwezigheid van mist. De windsnelheid neemt in de loop van de voormiddag toe, waardoor tegen de middag de meeste mist overal verdwenen is. De voormiddag verloopt zo goed als droog, vanaf 14 uur komt er wat lichte neerslag opzetten vanuit het noordoosten, vooral in de vorm van lichte regen en motregen. De wind draait daarbij naar het noordwesten. Aan de Kust en op de Wadden windstoten tot 70km/h, in de rest van het land rustiger. De maxima liggen tussen 7°C aan de Kust en 4°C in het oosten. Door de lagere temperaturen in combinatie met de toenemende wind zal het fris aanvoelen.

De winter blijft momenteel de grote afwezige, donderdag weliswaar enkele buien met mogelijk wat smeltende sneeuw, maar door de temperaturen rond 4-5°C geen sneeuwdek. In de Ardennen komt er wel nog eens een 5-tal centimeter bij, er ligt nu nog zo’n 15cm op de hoogste plaatsen.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
lichte regen
8.9 ° C
9.5 °
8 °
91 %
9.2kmh
100 %
wo
9 °
do
13 °
vr
7 °
za
7 °
zo
9 °
spot_imgspot_img