spot_img

Zelfgemaakt bijenhotel in Breda: Een boost voor de biodiversiteit

Bijenhotels. Een nieuwe trend in Nederland en daarbuiten. Wat is het? Het is een kastje voor bijen dat buiten kan worden geïnstalleerd, ergens bij uw tuin of bovenop een oude boom.

Bijenhotel

Er zijn veel redenen waarom je een bijenhotel zou kunnen plaatsen: meer biodiversiteit in je omgeving, je hoeft minder insecticiden te gebruiken tegen bloemenplagen in je tuin zoals onkruid en luizen, betere bestuiving van bloemen buiten en meer!

De meerwaarde van groen in de stedelijke omgeving is nog een reden waarom Bijenhotels een geweldige investering kunnen zijn.

Het Bijenhotel in Breda geeft een impuls aan de biodiversiteit in deze regio. Je zult ook leren wat voor soort bijen je kunt verwachten als je hun bijenhotel bezoekt!

Welke bijen kun je verwachten in een bijenhotel?

Het Bijenhotel heeft veel verschillende soorten hommels, honingbijen en solitaire bijen.

Een soort die erg groot is (voor een insect) zijn de langhoornkoekoeken! Ze lijken op wespen maar ze hebben geen angel aan hun staart om je mee te verwonden.

Sommige leden van de hommel families die in het Bijenhotel voorkomen zijn Bombus terrestris, Bombus agrorum en Bombus lapidarius.

Zelf een bijenhotel maken dat écht goed werkt!

U kunt een bijenhotel bij uw huis maken om de biodiversiteit te vergroten, voor een betere bestuiving van planten buiten, voor meer groen in stedelijke gebieden of gewoon omdat het leuk is!

Veel mensen willen minder insecticiden in hun tuin gebruiken en tegelijkertijd meer bloemen buiten hebben, wat betekent dat bijenhotels een geweldige investering zijn!

Bijenhotels bieden een ideale leefomgeving voor bijen, omdat ze zich kunnen voeden met vele soorten planten (niet alleen uit uw tuin). De bijen maken bijvoorbeeld was en honing van de bloemen uit uw tuin.

Maak van uw gazon een tuin! Uw bloemen zullen goed zijn voor de bijen, vlinders en insecten in uw tuin.

Meer over

Net binnen

spot_img
Breda
half bewolkt
5.5 ° C
6.1 °
4.4 °
64 %
4.6kmh
76 %
ma
4 °
di
9 °
wo
14 °
do
14 °
vr
11 °
spot_img

Gerelateerde artikelen