Biologisch afvallen met eiwitshakes

Biologisch afvallen met eiwitshakes. Ondanks dat veel eiwitshakes en proteïne shakes niet adverteren met biologisch in hun uitingen en dit ook niet echt terug te vinden is op de verpakkingen, is eiwitpoeder wel een puur natuurlijk product, je hebt dierlijke en plantaardige eiwitten, en zijn eiwit poeders een bijproduct van ander producten zoals kaas, melk en andere zuivel producten. Afhankelijk van hoe deze producten zijn vervaardigd is eiwitpoeder dus puur natuur.

Eiwitshakes

Eiwitshakes worden steeds vaker gebruikt door mensen, dit omdat ze ook steeds goedkoper worden en je zo tegenwoordig overal kunt kopen, de meeste mensen gebruiken deze shakes dan ook om of af te vallen, en of te sporten en dan met name voor spierherstel. De beste combinatie is natuurlijk afvallen door te sporten met een shake voor je spierherstel en om je eetlust te verminderen. Afhankelijk van hoe hard je traint kan een eiwit shake erg goed voor je zijn.

Eiwitten

Je moet alleen net zoals met alles niet te veel van de eiwitten nemen, hoewel je lichaam een overschot aan eiwitten gewoon afbreekt en dit geen enkel probleem oplevert zit het probleem vooral bij mensen die de proteine shakes gebruiken om af te vallen. Hier komt dan een dieetschema bij kijken, waarbij je bijvoorbeeld gedurende de dag 2 eiwit shakes neemt en in de avond een normale maaltijd eet. De shakes zorgen ervoor dat je weinig calorieën en geen koolhydraten binnenkrijgt, en tegelijkertijd zorgen de eiwitten ervoor dat je sneller verzadigd bent en minder trek krijgt in tussendoortjes.

Deze dieetschema’s in combinatie met eiwit shakes kunnen goed werken, maar is totaal overbodig wanneer je gaat sporten, daarnaast kun je dit eiwitpoeder op ontzettend veel manieren tot je nemen.

eiwitshakes

Vermijd suikers

Als je dan toch voor een eiwitpoeder gaat, probeer dan de smaken te vermijden, je hebt tegenwoordig eiwitpoeders in een groot aantal smaken, echter zorgen de smaken zoals chocola, vanille, cookies, aardbei en ga zo maar door, ervoor dat er nog meer suikers en koolhydraten in de eiwitten zitten. Dit heb je niet nodig want je wilt tenslotte gezonder leven toch?

Je kunt erg makkelijk zelf een hele lekkere eiwitshake maken en nog biologisch ook, dus nog gezonder want biologische producten bevatten vaak nog meer vitaminen en mineralen. Koop dus een pot eiwitpoeder van goede kwaliteit.

Eiwitshake recepten

Zorg vervolgens dat ja altijd genoeg, biologische yoghurt, en biologische kwark in huis hebt, daarnaast een aantal soorten biologisch fruit en groenten en maak daar vervolgens zelf de lekkerste smoothies en drankje mee en afvallen wordt makkelijk, lekker en leuk.

Wat ik zelf vaak. doe, is een beetje kwark of yoghurt, 1 banaan, 1 kiwi 28 gram eiwitpoeder en desnoods wat verse jus of appelsap om de mix iets dunner te maken, dit kan trouwens ook heel goed met wat water.

Gezond ontbijt

Een ander voorbeeld voor een goed en gezond ontbijt is, meng 28 gram eiwitpoeder met een paar scheppen kwark in een bakje, doe daar stukjes banaan, appel, aardbei, kiwi of elk ander stuk lievelingsfruit bij en eet smakelijk, optioneel kan je dit ook met muesli doen.

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen