Biologisch bananenbrood

Biologisch bananenbrood

Er lagen hier 3 bananen die écht op moesten. Het soort dat je niet fatsoenlijk kunt verplaatsen omdat dan de uiteindes loslaten. Dan zit er maar één ding op, en dat is bananenbrood maken. Het wordt ook wel eens op z’n Engels banana bread genoemd. Daarvoor heb je namelijk overrijpe bananen nodig! Ik wou expres eentje maken waar je geen blender, staafmixer of keukenmachine voor nodig hebt. En ik had geen zin om naar de supermarkt te gaan, dus het is een simpele versie geworden met wat ik in huis had. Het is niet super zoet waardoor het tussen cake en brood in zit. Dit recept ga ik vaker maken!

Ingrediënten bananenbrood

– 3 overrijpe biologische bananen
– 3 biologische eieren
– 1/4e stokje vanille
– 150 gr havermout
– Snufje kaneel
– 2 tl (wijnsteenzuur)bakpoeder
– Snufje Keltisch zeezout
– 1 handje biologische walnoten
– 1 handje biologische pompoenpitten + 1 el
– 1 el geschaafde amandelen

Bereiding bananenbrood

Verwarm de oven voor op 175°C. Prak de bananen met een vork. Doe dit in een mengkom met de eieren en meng goed door elkaar. Doe de binnenste zaadjes van de vanille erbij, de havermout, bakpoeder en kaneel. Meng dit totdat een beslag ontstaat. Doe hier nog de walnoten en pompoenpitten door. Pak een cakeblik en probeer hier zo netjes mogelijk een vel bakpapier in te zetten. Zet het vast met wasknijpers. Giet het beslag erin, egaliseer en verdeel de pompoenpitten en amandelschaafsel erover als garnering. Haal de wasknijpers weg en knip het overtollige bakpapier af. Zet 45 minuten in de oven totdat je er een tandenstoker in kunt prikken die er schoon uitkomt. Laat het afkoelen voordat je het bananenbrood aansnijdt.

Tip: Uiteraard kan je als vulling gebruiken wat je lekker vindt: bosvruchten, rozijnen, appel, chocolade.

Door: Guido Sparreboom
Beeld: Wesley van der Linde

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen