Biologisch fruit en groente liefdesleven stimuleren

Biologisch fruit en groente liefdesleven stimuleren

In veel landen (China) geloven ze in potentie bevorderende middelen die verkregen zijn van neushoorns of tijgers, wat volslagen onzin is en waarvan bewezen is dat het geen enkele werkzame stoffen bevatten die lust opwekkend zijn. Zo zou je in plaats van de hoorn van de neushoorn je eigen nagel of haar in poedervorm op kunnen drinken, waar dan de zelfde samenstelling van stoffen in zitten, zonder effect natuurlijk.

Heel erg Jammer dat deze zeldzame en schitterende dier soorten hierdoor vogelvrij verklaard zijn en langzaam uitsterven. Hopelijk worden deze mensen zich daar ooit nog bewust van of onmogelijk gemaakt om er nog aan te komen. Waar ze wel mogelijk een goed lust opwekkend middel min zit is de Doerian.

Wat is het?

Een tropische, groen-geel-bruine vrucht uit Indonesië en Maleisië, zo groot als een rugbybal vol vervaarlijke spikes met van binnen een soort grote mandarijnenpartjes, maar van een totaal andere structuur, zonder velletje en met een oranjebruine pit in elk partje. De structuur doet een beetje vlezig aan, maar valt uiteen in je mond, als romige, vettige, stevige, smeuïge pudding. doerian de smaak is zoet, maar niet mierzoet, friszuur en tong prikkelend zoals een licht mousserende wijn je tong kan prikkelen. De smaak een beetje als licht fermenterende banaan, anderen herkennen er amandel in, soms ook ui en knoflook. Maar het bekendst is de doerian om zijn penetrante en voor sommigen misselijkmakende geur. Het ruikt een beetje alsof je het gas open hebt laten staan, maar hoe rijper hoe penetranter en het verschilt ook nog per variëteit.

Gezond

Durian is ook bijzonder door het hoge gehalte proteïnen en gezonde vetten, wat bij fruit vrijwel niet voorkomt. Een Durian bevat zelfs flinke hoeveelheden tryptofaan. Dat is een aminozuur wat de serotonine spiegel in de hersenen kan verhogen. Serotonine is een neurotransmitter met een exciterende werking. Het heeft daardoor invloed op je stemming, zelfvertrouwen, slaap, emotie, seksuele activiteit en eetlust.

Spetterende seks

De inheemse Durian is in Zuidoost Azië niet alleen vermaard om zijn pikante smaak en geur maar er wordt ook verondersteld dat het eten er van werkt als een afrodisiacum. Oftewel een lust opwekkend middel dat daarnaast de seksuele prestatie vergroot. Dat lijkt me zeker geen fabeltje gezien de aanwezigheid van het aminozuur tryptofaan, die je stemming kan beïnvloeden en je seksuele activiteit stimuleert.

Hebben we in Europa ook lustopwekkende groente of fruit?

Als we even denken aan het fruit waar Eva Adam mee verleidde in de tuin van Eden Dan is dat de appel. Op de stillevens van 17 de-eeuwse meesters hebben de schalen met groenten en fruit dan ook niet alleen een decoratieve rol. Vooral asperges, perziken en frambozen symboliseren op deze schilderijen vaak liefde en lust en vertellen op die manier een “gecodeerd” verhaal. En Afrodite zelf, de uit het schuim van de zee geboren godin van de liefde, wordt op antieke beelden en in de kunst van de Renaissance geregeld afgebeeld met citrusvruchten. Van haar naam is trouwens het woord afrodisiacum (lustopwekkende voedingsstof) afgeleid. Van welke soorten groenten en fruit mogen we zeggen dat ze de liefde en de lust

Stimuleren en waarom?

Hoe weinig romantisch dit ook klinkt, liefde en lust zijn grotendeels te verklaren als chemische processen. Vitaminen A, vitamine D, vitamine E, vitamine K, vitaminen van het B-complex, de mineralen fosfor, calcium, jodium, zink en ijzer en bepaalde alkaloïden hebben door hun specifieke samenstelling een invloed op ons libido en onze liefdesgevoelens. Van vitamine E wordt zelfs gezegd dat het een liefdes vitamine is wegens de activiteit van de stof alfa-tocoferol in haar samenstelling.

Alle groenten en fruit vormen belangrijke leveranciers van al deze stoffen, maar sommige méér dan de andere. De hierna beschreven soorten mogen we zeker afrodisiaca noemen!

Kropsla

Kropsla bevat vrij hoge doses van alle stimulerende vitamines en mineralen die we zo net noemden. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgezocht dat deze stoffen vooral geconcentreerd zitten in het melkachtige sap van de nerven. De nerven van de kropslabladeren mogen we dus zeker niet wegsnijden als we van de liefdeskwaliteiten van kropsla willen genieten.

Selderij verhoogt de potentie Groenten van de selderijfamilie

Groene selderij, knolselderij, bleekselderij: de libidobevorderende eigenschappen van deze groenten zijn in de volksmond al eeuwenlang bekend. We weten nu dat ze te maken hebben met de aanwezigheid van apigenin, een alkaloïde stof die de aderen verwijdt, de bloeddoorstroming stimuleert en ook de spermavorming bevordert. In elk liefdesmenu moet selderij een ere plaats krijgen. Niet alleen in soep maar als volwaardige garnituur!

Asperges en komkommer

Asperges bevatten veel fosfor (60 mg per 100 g) en dat is een mineraal dat een grote speelt in lustopwekkende voeding. Bovendien zorgt hun suggestieve vorm voor de juiste sfeer. Net als de komkommer brengen ze ons op ideetjes en dit is wellicht even belangrijk als de chemische samenstelling van de groente.

Asperges

Bevatten veel fosfor (60 mg per 100 g) en dat is een mineraal dat een grote speelt in lustopwekkende voeding. Bovendien zorgt hun suggestieve vorm voor de juiste sfeer. Net als de komkommer brengen ze ons op ideetjes en dit is wellicht even belangrijk als de chemische samenstelling van de groente.

Prei

Lente-uitjes en alle groenten van de Allium-familie.
Hun afrodisische waarde ligt vooral in het feit dat ze als een tonicum werken. Ze stimuleren de bloedsomloop en dat is in de liefde niet onbelangrijk. In de bereiding moeten ze pittig blijven: laat ze dus niet te lang fruiten of koken.

Broccoli

De wetenschap meldt ons alle enkele jaren niets dan goeds over deze groente: zowel de gezondheidswaarde als het liefdesgehalte van broccoli scoren hoog wegens de concentraties van zowel de vitaminen A, B2, B5, B6, E en K als fosfor (67 mg per 100

Wortelen en pastinaak

Hier speelt niet alleen de hoge dosis provitamine A (bij wortelen) en fosfor (bij pastinaak: 74 mg per 100 g), maar ook de vorm een rol. In de oudheid gaven de Grieken aan beide groenten de naam ‘philtron’ wegens het gebruik ervan in liefdesdrankjes (‘filters’).

Doperwten

Onderschat het doperwtje niet! Deze kleine, ronde groente is rijk aan provitamine A en vitamine K en pronkt met een fosforgehalte van 80 mg per 100 g. Een seksbommetje als het ware.

Frambozen

Die staan al eeuwen bekend als liefdesvrucht, vooral vanwege hun roze kleur. Wie de liefde gevonden heeft, doet er ook goed aan een frambozenstruikje aan de deur en aan de ramen te planten. Volgens de overlevering houden die de liefde binnen.

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen