Pasta met an­dij­vie en cho­ri­zo

Ingrediënten:

– 300 g fusilli
– 250 g chorizoworst
– 1 ui
– 1 krop biologisch andijvie
– 125 ml slagroom
– 150 g semi zongedroogde tomaten

Bereiden:

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd in blokjes. Snipper de ui en snijd de biologisch andijvie in repen.
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 3 min. mee. Voeg de slagroom en andijvie toe en laat al omscheppend slinken.
Giet de pasta af, voeg toe aan het andijviemengsel en schep om. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over borden en leg de tomaten erop.

Variatietip:

Reepjes zongedroogde tomaat zijn ook lekker op een broodje tonijnsalade.

Door: Guido Sparreboom
Beeld: Wesley van der Linde

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen