Biologisch rammenas met avocado

Biologische Recepten

Zwarte rammenas kan je rauw eten, maar je moet de wortel wel altijd schillen. Geraspte rammenas is lekker pittig als broodbeleg of als oppepper van salades. Rammenas kan je meekoken in stoofpotjes of apart stoven.

Biologische salade van avocado, rammenas en wakamé met scampi

Biologische ingrediënten

– 12 scampi, ontvroren
– 1 avocado, in blokjes gesneden
– 1/2 rammenas
– olijfolie
– handvol jonge spinazie, gewassen en gedroogd en fijngesnipperd
– 2 el wakamésalade (kant-en-klaar)

Voor de marinade

– 1 tl gembersiroop
– 1 tl acaciahoning
– scheutje sushi-azijn
– scheutje witte wijnazijn
– enkele blaadjes koriander, fijngesnipperd

Voor de wasabi-mayonaise

– 2 el mayonaise
– 1 el wasabi
– enkele druppels limoensap

Bereiding

1. Meng voor de marinade alle ingrediënten.
2. Schil de ramenas en haal er met een dunschiller slierten van.
3. Meng de avocadoblokjes met de ramenasslierten en doe in de marinade.
4. Laat ca. 1/2 u marineren.
5. Meng voor de mayonaise alle ingrediënten.
6. Ontdoe de scampi van het darmkanaaltje, snijd ze in 2 en bak gaar in een scheutje olijfolie.
7. Verdeel de spinazie over de borden, leg bovenop de wakamé salade,
8. verdeel de avocadoblokjes en de ramenasslierten errond en werk af met de scampi.
9. Geef de mayonaise apart.

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen