Biologisch recept voor appeltaart

Biologische appeltaart met crusli en honing, maak je natuurlijk het lekkerste zelf.

Ingrediënten
  • 150 gram volkorenbloem
  • 50 gram crüsli
  • 125 ml kokosolie.
  • 2 eetlepels Agave siroop of biologische honing
  • snuf zout
  • eigeel (van één ei)
  • 5 zure biologische appels of Goudrenetten.
  • 40 gram rozijnen
  • 40 gram cranberry’s
  • 75 gram noten (walnoten, hazelnoten)
  • halve citroen
  • kaneel
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Laat de rozijnen een paar minuten wellen in koud water
3.schil de appels in schijfjes, spatel ze rond met kaneel poeder. Voeg vervolgens de cruesli toe, plus de (droog gedepte) rozijnen, Agave siroop of honing, citroensap en de noten.3 laat de kokosolie smelten in een pan op laag vuur tot het net vloeibaar is.
4.neem een kom en voeg daar de bloem in, bijna alle olie, eigeel, zout en kneed het tot een gelijkmatig deeg. Vet de taartvorm in met kokosolie.
5.Verdeel ¾ van het deeg over de taartvorm zodat er een deeg bodem met een opstaande rand ontstaat van een ½ cm dik. Verdeel de cranberry’s erover. Pak de kom met appel schijfjes mengsel en verdeel het in de taartvorm.
6. Maak met het overgebleven deeg dunne plakjes en maak zo een mooi rooster over de taart.
7. Bak de taart in het midden van de oven in 45 minuten goudbruin.

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen