Biologisch recept: glutenvrije en lactosevrije pepernoten

Biologisch recept van sinterklaas

Glutenvrije en lactosevrije pepernoten lekker zelf maken in de keuken.
Een pepernoot is snoepgoed dat vaak met Sinterklaas wordt gegeten en van roggemeel gemengd met een beetje anijs wordt gemaakt. Pepernoten worden van hetzelfde deeg gemaakt als taaitaai.

Ingrediënten:

– 1 mespunt zout
– 10 g koek- en speculaaskruiden
– 75 g lichtbruine basterdsuiker
– 150 g zelfrijzend bakmeel
– 75 ml koolzaadolie

Bereiden:

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Doe alle ingrediënten in een kom en voeg het zout toe.
3. Meng met de hand tot een samenhangend deeg. Het deeg blijft een beetje los. 4. Verpak in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
5. Breek van het deeg stukjes zo groot als flinke suikerklontjes en druk ze stevig in elkaar.
6. Leg de pepernoten op een met bakpapier beklede bakplaat.
7. Bak in het midden van de oven in ca. 10 min. goudbruin en gaar.

Door: Guido Sparreboom
Beeld: Wesley van der Linde

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen