Biologisch rode biet recept

Ingrediënten:
  • 6 rauwe rode Biologische bietjes (of 50 ml bietensap)
  • 2 middelgrote gekookte rode Biologische bieten
  • 1 middelgrote rauwe rode biet
  • 4 eetlepels Biologische olijfolie
  • 3 sjalotjes, Biologische fijngehakt
  • 450 g Carnaroli- of Arboriorijst
  • 50 ml droge Biologische witte wijn
  • 1½ liter Biologische groentebouillon
  • 40 g koude Biologische boter
  • 40 g geraspte Biologische Parmezaanse kaas
Bereiden:
  1. Schil en doe 6 rauwe Biologische bietjes voor 50 ml sap in de blender. Schil en mix de gekookte Biologische bieten.
  2. Schil 1 rauwe biet en snijd in dunne plakjes. Bak deze snel in 1 eetlepel Biologische olijfolie. Voeg zout toe. Houd warm.
  3. Bak de Biologische sjalotjes 4 à 5 minuten zachtjes in 2 eetlepels Biologische olijfolie. Voeg dan de rijst toe en roer op hoog vuur door totdat hij glazig wordt.
  4. Schenk de witte wijn erbij, laat verdampen en doe er dan een soep opschep lepel gloeiend hete Biologische bouillon bij. Roer door.
  5. Laat op matig vuur al roerend verder koken en voeg telkens als de Biologische bouillon is opgenomen weer wat Biologische bouillon toe. Doe er na 10 minuten met kleine hoeveelheden tegelijk de gemixte Biologische bieten (voor een dikkere structuur) en het ingekookte Biologische bietensap bij.
  6. Voeg als de risotto gaar is (reken op ongeveer 18 minuten), van het vuur de Biologische boter en de geraspte Biologische Parmezaanse kaas toe en roer snel door elkaar. Laat 2 minuten staan met het deksel erop.
  7. Dien op met een paar plakjes gebakken bietjes en met versgemalen peper.

Door: Guido Sparreboom
Beeld: Wesley van der Linde

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen