Biologisch wintersoep met wortelen en pastinaak

Ingrediënten

– 500 g witte knolraap (pastinaak) in blokjes
– 2 preistengels in blokjes
– 2 wortelen in blokjes
– 3 el boter
– 800 ml groentebouillon
– 1 el gehakte marjolein blaadjes
– 1 el gehakte peterselie
– enkele takjes verse marjolein
– 1/4 tl karwij
– 1 tl kerriepoeder

Bereinwijzen

1. Schil, was en reinig knolraap, wortelen en wortelpeterselie en snijd in hapklare blokjes of schijfjes.
2. Reinig en was de prei en snijd in ringen.
3. Bruineer knolraap, wortelen en wortelpeterselie in een pan in hete boter, voeg kerrie en karwij toe, bruineer deze even mee, giet er dan de bouillon over en laat alles afgedekt ca. 20 minuten sudderen.
4. Voeg dan de prei erbij en laat alles nog ongeveer 10 min.
5. koken tot de groenten gaar zijn.
6. Kruid met zout en peper, breng op smaak met marjolein blaadjes en serveer de soep gegarneerd met peterselie en marjolein takjes.

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen