Biologisch zuur­kool­stamp­pot met lin­zen

Ingrediënten:

– 1 kg kruimige aardappels (geschild en in stukken)
– 5 eetlepels roerbakolie
– 2 grote uien (grofgesnipperd)
– 3 tenen knoflook (in plakjes)
– 1 eetlepel milde paprikapoeder
– 500 g zuurkool (uitgelekt)
– 200 ml kippenbouillon
– 400 g kipfilet (scharrel), in blokjes)
– 1 blik linzen (400 g), uitgelekt)

Bereiding:

1. Kook de aardappelen in ruim kokend water met wat zout in 15-20 minuten gaar.
2. Verhit 3 eetlepels olie in een wok en fruit de ui, de knoflook en de paprikapoeder 2-3 minuten heel zachtjes.
3. Schep de zuurkool en de bouillon erdoor en stoof de zuurkool in 10 minuten zachtjes gaar.
4. Steek de kipblokjes aan de satéstokjes, bestrijk ze met 2 eetlepels olie en wrijf ze in met beetje zout.
4. Rooster de kipspiesen in een hete grillpan in 5-8 minuten rondom gaar en bruin. Keer ze regelmatig.
5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Schep het gestoofde zuurkoolmengsel met aanhangend vocht erdoor en roer alles tot een smeuïge stamppot.
6. Voeg eventueel nog een scheutje bouillon of melk toe.
7. Schep ook de linzen erdoor en voeg beetje zout en (versgemalen) peper naar smaak toe.
8. Warm de stamppot nog even zachtjes door.
Serveer de zuurkoolstamppot in kommen met de kipspiesjes erop.

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen