Biologische asperges met peultjes en noedels

Ingrediënten

– 300 g hokkien noedels
– 1½ eetlepel plantaardige olie
– 400 g kipfilet, in dunne plakjes
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1½ eetlepel versgeraspte gember
– 3 lente-uitjes, in ringetjes
– 130 g waterkastanjes uit blik, afgespoeld en uitgelekt
– 200 g asperges, in stukjes
– 100 g babymaïs, gehalveerd
– 100 g peultjes
– 4 eetlepels rijstwijn of droge sherry
– 4 eetlepels oestersaus

Bereidingswijze
  1. Doe de noedels in een kom en trek ze uit elkaar.
  2. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de plakjes kip gedurende 3 minuten op hoog vuur of tot ze goudbruin zijn.
  3. Doe de knoflook, gember en lente-uitjes erbij en kook het geheel 2 minuten.
  4. Voeg de waterkastanjes, asperges, maïskolfjes en peultjes toe en roerbak ze 3 minuten mee, of tot de groenten beetgaar zijn en de kip zacht is.
  5. Voeg de noedels toe en bak ze mee tot ze zacht zijn.
  6. Roer de rijstwijn, oestersaus en snufje suiker door elkaar en doe dit mengsel in de wok.
  7. Verwarm het geheel, al roerend, tot de saus kookt. Serveer het gerecht meteen.

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen