Biologische boerenkool met zongedroogde tomaatjes

Benodigdheden:

– 125 gr salami aan het stuk
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 200 gr boerenkool
– 1 klein potje crème fraîche (125 ml)
– 150 gr penne
– 2 el fijngehakte zongedroogde tomaatjes (op olie)
– 4 el gehakte olijven

Biologische boerenkool, zongedroogde tomaat:

1. Snijd de salami in kleine stukjes en doe ze samen met de gepelde en gesnipperde ui in een ruime koekenpan, hapjespan, wok, oid.
2. De ui zal in het vet dat uit de salami komt bakken.
3. Zet het vuur niet te hoog.
4. Zet intussen een ruime pan water op voor de pasta.
5. Pel en hak de knoflook en voeg die na ca. 5 minuten toe. Voeg ook de boerenkool toe en laat slinken.
6. Doe de pasta in het inmiddels gezouten water en laat gaar koken. Mijn penne deed er 10 minuten over.
7. Voeg 150 ml water toe en laat op halfhoog vuur de kool stoven en het water verdampen. Proef of je de boerenkool nog iets zachter wilt, voeg dan nog wat water toe.
8.Meng de tomaatjes, olijven en crème fraîche door de boerenkool en roer goed door. Laat de crème fraîche iets inkoken.
9. dus schepte ik wat van het pastawater door de boerenkool.
10. Giet de pasta af en roer door de boerenkool. Breng op smaak met peper en snufje zout.

Door: Guido Sparreboom
Beeld: Wesley van der Linde

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen