Biologische Bourguignon of wel veggi stoof

Bourguignon zonder vlees in 45 minuten

4 eetlepels olijfolie om te bakken
4 sjalotten (fijngesneden)
1 of 3 tenen knoflook (grof gesneden)
4 gekookte rode bieten (ontveld en in blokjes gesneden)
2 a 3 middelgrote winterpenen ( geschild en in schijfjes)
8 teentjes knoflook (fijngesneden)
8 takjes verse tijm (fijngesneden maar niet noodzakelijk)
2 a 3 middelgrote pastinaken (geschild en in stukken).
250 gram kastanje champignons (in schijfjes gesneden)
1 eetlepel tomatenpuree
250 milliliter biologische groente bouillon
2 laurierblaadjes ( niet noodzakelijk)
Peper en zout
bereidingswijze: in braadpan met dikke bodem en nog een koekenpan voor de champignons.

Begin nadat alle groente vooraf gesneden zijn

Verhit de olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur.
Bak de ui snippers en knoflook tot ze goudbruin zijn en voeg vervolgens de wortels, pastinaak zout, peper en verse tijm/ laurier toe. Bak het geheel nog zo’n 5 minuten en roer het regelmatig door.
Voeg de bouillon en tomatenpuree toe en roer alles nogmaals goed door. Laat de stoofschotel zo’n 20 minuten op laag vuur sudderen met deksel op de pan.
Verwarm in een koekenpan met olijfolie op middelhoog vuur de champignons en bak het geheel in zo’n 10 minuten goudbruin.
Maak het geheel af door de champignons en gekookte bieten toe te voegen aan de stoofschotel en dit nog zo’n 15 minuten door te laten sudderen. Voila, je heerlijke beet bourguignon is klaar!

Bereiding

Deze stoofschotel kun je makkelijk een dag van tevoren al bereiden. Dit scheelt je veel tijd op de dag zelf en je Bourguignon wordt er nóg lekkerder van.

Door: Guido Sparreboom
Beeld: Wesley van der Linde

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen