Biologische Bulgur Recept voor 2 personen

Biologische Bulger

Bulgur is een graanproduct gemaakt van tarwe. De hele tarwekorrels zijn gestoomd of voorgekookt en daarna gebroken. Oorspronkelijk komt bulgur uit het Midden-Oosten, maar het wordt vooral veel gegeten in Turkije. Bulgur bevat veel goede voedingsstoffen en volop vezels. Daarom is het een prima alternatief voor (zilvervlies)rijst, aardappels of pasta.

De kooktijd van bulgur is

afhankelijk van de korrelgrootte, ongeveer 10 minuten. Bulgur is heerlijk in warme en koude salades met feta of geitenkaas en gewokte- of gegrilde groenten, zoals aubergine, courgette, ui en tomaat. Zeker de moeite

Gegrilde groenten zijn toch wel één van mijn favorieten,
zowel voor het diner als ook de restjes voor in meeneem-pastasalades of op brood (stapel maar op de aubergine, paprika en courgette met wat hummus of pesto, yum!). Ik grill de groenten vrijwel altijd in de grillpan omdat ze dan van die mooie grillstreepjes krijgen. In de oven is het natuurlijk een stuk makkelijker: kun je ondertussen zelf iets anders doen.

De gegrilde groenten

Voor dit recept (2 personen) heb ik een aubergine, een paprika en een courgette genomen. De aubergine en courgette snij ik in plakken of stukken en de aubergine gaat in lange plakken die ik met grof zeezout bestrooi. 15 minuten in laten werken en dan schoonvegen met een keukenpapiertje. Dan de andere kant hetzelfde. Terwijl ik wacht op de aubergine grill ik de paprika en courgette alvast in olijfolie. Dan kan daarna de aubergine in de pan die ik bedruppel met citroensap. Op deze manier wordt de aubergine het allerlekkerst.

De bulger

Het bulger-recept komt uit The Kind Diet van Alicia Silverstone. Je maakt de gewenste hoeveelheid bulger klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en roert er dan in plakjes gesneden radijs door, ringetjes lente-ui, wat peterselie, vers citroensap en wat zeezout. Een perfect bijgerecht.
Houd je niet van bulger? Couscous is ook erg lekker hierbij.

Erbij: yoghurtsaus

Ik heb sojayoghurt gebruikt waar ik wat zout, peper, een half teentje knoflook en wat munt heb geroerd.

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen