Biologische doperwtensoep met kokosmelk

Biologische doperwtensoep met kokosmelk

– 750 ml water
– 1 bosje biologische (bos) ui
– 1 tl ( bio) kokosolie
– 900 gram biologische diepvries doperwten
– 400 ml (Bio) kokosmelk (blik à 400 ml)
– ½ (Bio) groentebouillontablet

– 1 biologische citroen
– Biologische basilicum ( bakje 15 g)
– Biologische koriander ( bakje 15 g )
– 2 el extra bio vierge olijfolie

Bereiding

1. Breng het water aan de kook.
2. Verwarm ondertussen een grote pan met deksel op halfhoog vuur.
3. Hak de bosuien fijn en doe ze met de kokosolie in de pan.
4. Draai het vuur hoog en fruit de ui 2 min.
5. Voeg de bevroren tuinerwten, de kokosmelk, bouillontablet en het kokende water toe. Breng aan de kook met de deksel op de pan. Laat op hoog vuur 3 min. koken.
6. Neem de pan van het vuur.
7. Pers de citroen uit. Voeg het grootste deel van de kruiden, met steeltjes en al, en het citroensap toe en pureer de soep met een staafmixer tot hij superglad is.
8. Schep de soep in diepe borden, besprenkel met wat olie en bestrooi met de rest van de kruiden.

Variatietip

In plaats van bosui kun je ook gewone uien gebruiken, deze moet je alleen een paar minuten langer fruiten.

Kookstaptip

In plaats van 1 kg diepvriestuinerwten kun je ook 2 pakken diepvriestuinerwten van 450 g gebruiken.

Door: Guido Sparreboom
Beeld: Wesley van der Linde

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen