Biologische Griekse yoghurt met noten

Bewolking

Volle yoghurt en Griekse yoghurt? De vetvrije Griekse yoghurt heeft vaak een vollere en romiger smaak dan magere yoghurt. De klassieke variant Griekse yoghurt bevat dus meer vet dan gewone volle yoghurt. In eerste instantie zou je dus denken dat je beter voor volle yoghurt kunt kiezen. Daar zitten namelijk minder calorieën en minder vet in. Dat is echter niet juist. Griekse yoghurt bevat naast meer vet en meer calorieën namelijk ook meer eiwitten. Juist deze eiwitten zorgen voor de gezonde eigenschappen!

Voordelen van Griekse yoghurt

Doordat Griekse yoghurt meer eiwitten bevat dan normale yoghurt zorgt de yoghurt langer voor een vol gevoel. Onderzoek heeft uitgewezen dat personen die ontbijten met veel eiwitten, gedurende de dag minder eten. Zo krijgen ze minder calorieën binnen en vallen ze af.

Biologisch Griekse yoghurt

Een ander voordeel van Griekse yoghurt is dat het nauwelijks suiker bevat en bovendien je ademgeur neutraliseert. Als je veel last hebt van een stinkende adem kan het daarom het overwegen waard zijn om eens een weekje met een bak Griekse yoghurt te ontbijten.

Nadeel van Griekse yoghurt

Is dat het wat duurder is dan gewone yoghurt. Vooral de vetvrije varianten, maar ook de klassieke varianten zijn met gemak twee keer zo duur. Er is ook goedkopere Griekse yoghurt van verschillende merken te vinden. Natuurlijk, maakt je toetje helemaal af, lekker gekleurd fruit en nog gezond ook.

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen