Biologische indiase viscurry met pompoen en kokos

Ingrediënten

1 Pompoen (niet te klein)
1. Uien
1. Stuk gember
1. Scheut olijfolie
1. Citroen
400 gram Koolvis, Schelvis of witte vis.
400 ml kokosmelk
400 bio zilvervliesrijst (1 pak)
3 eetlepels uit glazenpotje Madras Indiase Kruidenpasta
Peper naar smaak maar geen zout.

Bereiding

1. Neem de bio pompoen en was de buitenkant zorgvuldig af. Snij de pompoen op een plank in vier parten. Haal de pitten (binnenkant) eruit en snij de pompoen in kleinere stukken.
Snij ook de vis in blokjes en doe het geheel bij elkaar in een schaal met het sap van 1 citroen.

2. Water opzetten en daarna de rijst en een kwartier koken.

3. Snij de uien, doe ze met olijfolie in de stoofpan of wok en laat het 5 minuten pruttelen. (af en toe roeren). Snij ondertussen de gember en de knoflook en voeg deze ook toe en laat het vervolgens nog eens 5 minuten pruttelen op een laag vuur. Dan kunnen bijna alle ingrediënten worden toegevoegd: kokosmelk, 3 eetlepels curry pasta, pompoen en vis stukjes met citroensap en peper naar smaak. Laat het op een laag vuur 15 a 20 minuten in de wok gaar koken of met de deksel op de pan gaar stoven.

4. Rijst afgieten en pan/wok op tafel klaar

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen