Ingrediënten:
– 1 snackkomkommer
– ½ sjalot
– 10 g boter
– ½ tuinkruidenbouillontablet
– 1 takje dille
– 1 eetlepel zure room
– oudewijvenkoek
– snufje zout en peper
Bereiden:
- Komkommer wassen, in lengte halveren en met theelepel zaadjes eruit schrapen.
- Komkommer in stukjes snijden.
- Sjalot pellen en snipperen. In pan boter verhitten.
- Sjalot ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
- Komkommerstukjes, bouillontablet en 1/4 liter water toevoegen.
- Komkommer in ca. 8 minuten zachtjes gaarkoken.
- Dille fijnhakken. Soep met staafmixer pureren.
- Dille en zure room erdoor roeren en soep op smaak brengen met zout en peper.
- Laten afkoelen. Soep in espresso kopjes scheppen en serveren.
- flinterdun uitgestoken rondje geroosterde oudewijvenkoek.
Door: Guido Sparreboom
Beeld: Wesley van der Linde