Biologische kom­kom­mer­soep met dil­le

Ingrediënten:

– 1 snackkomkommer
– ½ sjalot
– 10 g boter
– ½ tuinkruidenbouillontablet
– 1 takje dille
– 1 eetlepel zure room
– oudewijvenkoek
– snufje zout en peper

Bereiden:
  1. Komkommer wassen, in lengte halveren en met theelepel zaadjes eruit schrapen.
  2. Komkommer in stukjes snijden.
  3. Sjalot pellen en snipperen. In pan boter verhitten.
  4. Sjalot ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
  5. Komkommerstukjes, bouillontablet en 1/4 liter water toevoegen.
  6. Komkommer in ca. 8 minuten zachtjes gaarkoken.
  7. Dille fijnhakken. Soep met staafmixer pureren.
  8. Dille en zure room erdoor roeren en soep op smaak brengen met zout en peper.
  9. Laten afkoelen. Soep in espresso kopjes scheppen en serveren.
  10. flinterdun uitgestoken rondje geroosterde oudewijvenkoek.

Door: Guido Sparreboom
Beeld: Wesley van der Linde

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen