Biologische Italiaanse lasagne

Biologische Italiaanse lasagne

Lasagne is een Italiaanse ovenschotel die bereid wordt met pastabladen.
Het is vaak vrij eenvoudig het gerecht te maken; een oven is echter essentieel.

De schotel kan bereid worden met verschillende soorten ingrediënten maar de originele lasagne bestaat uit lasagnebladen, tomatensaus, groenten, gehakt, kaas en bechamelsaus.

Er wordt ook vaak spinazie gebruikt

Er zijn veel verschillende recepten die u kunt vinden die bestaan uit andere ingrediënten; u kunt het gehakt bijvoorbeeld vervangen door vis en de keuze in groenten kan aangepast worden aan uw eigen smaak. Ook de tomatensaus kunt u vervangen. U kunt hier dus gemakkelijk een recept vinden die bij u past! Het is tevens heerlijk om een frisse salade te serveren bij de lasagne.

Benodigdheden:

– 250 gram lasagne bladen
– olijfolie
– ui, gesnipperd
– 4 tenen knoflook
– 1 grote rode paprika in blokjes
– bakje champignons, in schijfjes
– 2 courgettes, in blokjes
– 1 blik tomatenblokjes
– glas witte wijn
– 2 eetlepels verse peterselie, gehakt
– 1/2 chili vlokken
– 2 bakjes ricotta kaas
– 2 eieren
– zakje geraspte kaas
– 2 bollen mozzarella kaas

Voorbereiding:

Snijd alle groentes zoals beschrijven in de ingrediëntenlijst en verwarm de oven voor op 180 graden.
Kook ook alvast de lasagnebladen gaar in zout water, spoel ze af met koud water en leg ze te drogen op een schone theedoek.

Bereiding:

Fruit de ui en de knoflook zachtjes aan in een zeer ruime koekenpan en voeg na een minuut of 2 de paprika toe. Doe ook de rest van de groente in de pan samen met het glas wijn en de chilipeper. Voeg als laatste de tomatenblokjes toe, roer alles goed door en laat dit 20 minuten op een zacht vuur pruttelen. Voeg dan de de peterselie door de saus en breng hem op smaak met zout en peper.

Meng in een aparte kom de ricotta, de eieren en de helft van de kaas samen met peper en zout goed door elkaar.

Nu gaan we de groente lasagne opbouwen

Begin met een laag tomatensaus en leg hier een laag lasagne bladen op. Vervolgens smeer je een derde van het ricotta mengsel op de pasta en maak je een laag met schijfjes mozzarella. En over deze laag giet je weer een laagje tomatensaus. Herhaal dit 2 maal zodat je een lekker dikke lasagne krijgt, eindig met de tomatensaus en strooi daar de overgebleven kaas overheen.

Dek de lasagne schotel af met een laagje alluminium folie en plaats hem in de oven. Haal na 20 minuten het folie van de schaal af, zodat de bovenste kaaslaag nog 5 of 10 minuten goudbruin kan kleuren.
Haal de lasagne uit de oven en laat hem op het aanrecht nog even 10 minuutjes rusten zodat ie lekker stevig wordt.

Serveren

Deze machtige lasagne zit zo vol groente dat hij een maaltijd op zich is. Schenk er een mooi glas rode wijn bij en iedereen verlaat gegarandeerd content de tafel! Stuur ons jouw lekkerste recept(en).

Door: Guido Sparreboom
Beeld: Wesley van der Linde

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen