Biologische ovenschotel dit ovengerecht met zoete aardappel en geitenkaas is een maaltijd die het beste geserveerd kan worden met zoveel mogelijk biologische ingredienten, samen met wat andere hapjes, olijven, salade of soep.
Ingredienten
– 400 g zoete aardappelen
– 1 potje zon gedroogde tomaten op olie 285 gram.
– 2 tl gedroogde oregano
– 2 tl gemalen koriander (ketoembar)
– 270 g vers bladerdeeg (koelvers)
– 150 g geitenkaas 50+ (plak)
– Snufje gemalen peper
Bereiding
– Verwarm de oven op 200 graden.
– schil de zoete aardappelen in dunne plakjes van 1 halve cm.
– pak twee eetlepels olie uit het potje van de zongedroogde tomaten en meng deze met de kruiden. Vervolgens hutsel je de plakjes aardappel door deze olie in een schaaltje.
– Rol het bladerdeeg met een deegroller uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de aardappelplakjes dakpansgewijs over het bladerdeeg. Verdeel de uitgelekte tomaatjes erover en verkruimel de geitenkaas erboven en strooi wat peper over het geheel.
Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.