Biologische palmkool met knoflook

Ingrediënten: Salade met gewokte palmkool
  • 1 rode ui
  • een stuk of 6 – 8 bladen palmkool
  • 1 knoflookteentje (of meer!)
  • 10 cherrytomaatjes
  • 1 kopje linzen (gekookt of uit blik)
  • 1 el citroensap
  • 1 el olijfolie
  • peper & zout
Bereiding:
  1. Snij de rode ui in halve ringen. Was de palmkoolbladeren schoon en snij het harde stuk in het midden, de nerf, er uit. Snij de bladeren vervolgens in reepjes. En snij de knoflook heel fijn.
  2. Verwarm een beetje olie in een pan en bak de ui op middelhoog vuur voor ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens de knoflook en palmkool toe en bak nog zo’n 3 minuten mee.
  3. Halveer de cherrytomaten en doe deze samen met de linzen en de palmkool in een schaal.
  4. Maak de dressing door het citroensap en de olijfolie te mengen (hoeveelheden zijn niet exact trouwens, pas aan naar je eigen smaak) en breng op smaak met peper en zout.
  5. Meng de dressing door de salade en klaar is kees. Eet smakelijk
Smoothie

Palmkool is moeilijk door het lichaam te verteren en kan alleen gebruikt worden als de blender op de hoogste stand staat, zodat de celwanden open worden gebroken.

Door: Guido Sparreboom
Beeld: Guido Sparreboom

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen