Biologische pizza met artisjok

Pizza met biologisch artisjok

Artisjokken worden veel gebruikt als beleg voor pizza. In dit recept wordt het gecombineerd met ham en mozzarella.

Ingrediënten:

– 4 kleine artisjokken
– 1 citroen
– 300 gram pizzameel
– 4 eetlepels olijfolie
– 150 milliliter lauw water
– 2 tenen knoflook
– 3 takjes peterselie
– 200 gram mozzarella
– 1 deciliter sugo van tomaten
– 200 gram reepjes ham

Bereidingswijze

1. Pel de blaadjes van de artisjok, tot ze lichter van kleur worden. Bijt even in de aanzet van zo’n blaadje, dit moet zacht zijn. Laat de rest van de blaadjes zitten. Knip de puntjes er van af. Snijd de stelen er af. Snijd de artisjok elk in zes stukken. Schil de citroen en pers de vrucht uit. Leg de artisjok met citroenschil in een pan, schenk er kokend water op en kook ze 10 minuten. Laat ze uitlekken en schep ze om met citroensap.

2. Maak pizzadeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking met olijfolie en lauw water en laat het rijzen.

3. Hak intussen de knoflookteentjes fijn, snijd de peterselie fijn en snijd de mozzarella in kleine blokjes. Verwarm de oven voor op 225°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

4. Verdeel het deeg in 4 stukken en rol elk stuk uit tot een min of meer vierkant stuk.

5. Bestrijk de deeg lapjes met tomatensaus. Verdeel de artisjokken over de bodems. Meng mozzarella, knoflook, peterselie en ham en strooi dit gelijkmatig over de pizza’s. Maal er wat zout en peper over en besprenkel de pizza’s met wat olijfolie. Bak de pizza’s midden in de oven in 18-20 minuten gaar en goudbruin.

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen