Biologische en vegetarische huzaren salade voor 4 personen. Ingrediënten zoveel mogelijk Biologisch
– 600 gram vastkokende aardappelen.
– 125 gram doperwten
– 4 augurken in zoetzuur
– 3 eetlepels vocht van de augurken
– 3 eetlepels crème fraîche
– 6 eetlepels mayonnaise
– 80 gram zilveruitjes
– 3 gekookte eieren
– vegetarische balletjes
– peterselie
Garnering
– 8 grote slabladeren
– 100 gram snoep tomaatjes
– 2 gekookte eieren
– 6 augurken
– Komkommer
Bereidingswijze
– Schil de aardappelen en kook ze tot ze gaar zijn.
– kook de doperwten (kort) en laat goed uitlekken.
– kook de vegetarische balletjes en snij ze in stukjes
– snij de augurken in blokjes
– snij de zilveruitjes
– Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom: de aardappels, doperwten, vegetarische
balletjes, augurk vocht, augurk en uitjes
– Voeg de mayonaise, crème fraîche, eieren en peterselie of kruiden er aan toe.
– Alles geheel goed door elkaar mengen, voeg eventueel extra mayonaise of crème
fraîche toe en wat peper.
– Zet het geheel afgedekt in de koelkast voor minstens 1 uur
Garnering: Leg blaadjes sla op een schaal zodat de gehele schaal is bedekt vooral de randen. Leg de paprika en augurk alvast op de schaal. Schep hier de huzarensalade op en versier deze verder met schijfjes komkommer, tomaat etc. Eet smakelijk.