Biologische vijgen vol vitaminen

Wat zijn Biologische vijgen

Vijgen zijn gezonde en lekkere vruchten. Ze zijn afkomstig van de vijgenboom. Je kunt verse vijgen kopen en gedroogde vijgen. Je wilt graag gezond eten en daar horen de vijgen ook bij.

Gezondheidsvoordelen vijgen
  • Voorkom obstipatie door het eten van vijgen die heel veel vezels bevatten. Voor een goede stoelgang heb je vezels nodig.
  • Doordat vijgen veel vezels bevat verloopt de stoelgang beter en kan je aambeien voorkomen.
  • Vijgen houden het cholesterolgehalte op peil. In vijgen vind je namelijk pectine. Dit is een oplosbaar vezel. Het absorbeert het slechte cholesterol en verlaat zo het lichaam.
  • Een te hoge bloeddruk kan je voorkomen met vijgen. Vijgen bevatten  Kalium dat nodig is m de bloeddruk te verlagen.
  • Door vijgen te eten blijft je dikke darm gezond. De vele aanwezigheid van vezels zorgen ervoor dat de dikke darm wordt beschermd tegen ontstekingen.
  •  Calcium in vijgen zorgen voor sterke botten maar ook voor spieren.
Afvallen vijgen vol vitaminen

Als je 100 gram vijgen eet, dan krijg je 74 calorieën binnen. Als je op je gewicht wilt letten of af wilt vallen dan zijn vijgen ideaal om te eten. Vijgen zijn ook een energiefactor, ideaal als je gaat sporten. Maar ze dragen ook bij door de vezels, mineralen en vitaminen

Wat zijn vijgen eigenlijk?

Vijgen zijn gezonde en lekkere vruchten. Ze zijn afkomstig van de vijgenboom. Je kunt verse vijgen kopen en gedroogde vijgen. Je wilt graag gezond eten en daar horen de vijgen ook bij. Als je 100 gram vijgen eet, dan krijg je 74 calorieën binnen. Als je op je gewicht wilt letten of af wilt vallen dan zijn vijgen ideaal om te eten. Vijgen zijn ook een energiefactor, ideaal als je gaat sporten. Maar ze dragen ook bij door de vezels, mineralen en vitaminen.

Door: Guido Sparreboom
Beeld: Wesley van der Linde

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen