Biologische zalm met broccoli en champignons

Ingrediënten:

– 200 gram biologische broccoli 1,6 khd
– 125 gram kastanje champignons 0,5 khd
– klein klontje roomboter 0,1 khd
– 100 gram hüttenkäse
– 200 gram verse biologische zalm
– snufje peper en zout
– handje dille 0,1 khd fijngehakt

Bereiding:

Biologische zalm met broccoli en champignons
1. Snijd de biologische broccoli in roosjes, alle steeltje gaan in stukjes en hou die apart.
2. Kook de steeltjes in water met een beetje zout eerst 1 minuut, daarna de roosjes erbij en nog eens 3 minuten laten koken. Spoel de biologische broccoli gelijk koud af, dan hou je de mooie groene kleur en de bite.
3. Snijd ondertussen de biologische champignons on grove stukken, ik stel voor in kwarten. Bak de biologische champignons (zonder olie of boter) op hoog vuur terwijl je blijft omscheppen tot ze hun vocht beginnen af te geven en beginnen te bruinen en een beetje gaar zijn. Draai dan het vuur laag, roer er een klontje boter door en maal er wat peper over, zo vind ik ze het lekkerst!
4. Doe de uitgelekte biologische broccoli en de kaas bij de biologische champignons en warm door terwijl je de biologische zalm gaat bakken.
5. De blokjes zalm bak je, in een andere pan, kort bruin in wat kokosolie of boter zeker niet te lang dan worden de blokjes droog, dat is zonde van je mooie biologische zalm!
6. Proef en breng verder op smaak met peper en zout. Schep het dan in een schaal en werk de sappige biologische zalm er voorzichtig door, bestrooi met dille en dien warm op. Maak er als je wilt een biologische tomatensla bij, smikkelen en smullen!

Door: Guido Sparreboom
Beeld: Wesley van der Linde

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen